A život ide ďalej

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: pianisstka
Typ práce: Referát
Dátum: 27.01.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 354 slov
Počet zobrazení: 10 720
Tlačení: 462
Uložení: 496

A život ide ďalej

Ďalší obyčajný deň. Ráno mi zvoní budík. Opäť vstávanie a všedný deň. Škola, cvičenie, možno obed. A tak dookola. Stále. 

Zvoní mi telefón. Volá mama. Prečo pýtam sa. Veď je ešte len poobedie. Mala som jej volať až večer. "Prosím" ozvem sa celkom radostným hlasom. "Ahoj Katka." vraví mama. Trasie sa jej hlas a má v ňom hlboký smútok. To som u nej ešte nepočula. Mami čo sa stalo?" pýtam sa už dosť vydesene.

Dozvedám sa, že sa stalo niečo hrozné. Niečo viac, ako hrozné. "Pamätáš si pána Nováka? Sused od vedľa. Dnes ráno zhavaroval a ... neprežil." Po tejto vete ma zmrazilo. Čo môže byť horšie ako smrť? Cítim prázdno. Už to nebudú tie rána. Keď som chodievala do školy vždy si ráno vyberal poštu zo schránky. Príjemný úsmev a žalelanie krásneho dňa. A tomu má byť koniec?

Nerozumiem tomu. Stále sa pýtam prečo. Po tom telefonáte to už nebol obyčajný deň. Bol pochmúrny. Všetko šlo mimo mňa a z tváre mi stekali slzy. Večer som už ani nevedela kto som a čo som. Bolela ma hlava, bolelo ma celé telo. Chcelo sa mi plakať ale z očí mi už nestekali žiadne slzy .

Ani neviem ako zaspala som. Ocitla som sa na krásnej lúke plnej farieb a príjemného letného vzduchu. Bolo po daždi a na oblohe som videla dúhu. "Katka!" počula som ako na mňa kričí mužský hlas. Hovorila som si stále dookola: "To nemôže byť pravda! Musí to byť sen!" "Je to len sen, máš pravdu," otočil sa ku mne pán Novák s úsmevom. "Celý deň ťa pozorujem. Nesmúť prosím ťa. Dávam na Teba pozor z hora. Pamätaj, nikdy nebudeš sama."

Prudko som sa zobudila. Áno, bol to len sen. Ale tak živý a skutočný. Ešte vždy som cítila vôňu letného dažďa. A vtedy mi to došlo. Musím ísť ďalej. Aj keď už nemám anjela na tomto svete, mám ho niekde inde. Dostala som vzor človeka, ktorým by som raz chcela byť. Odvtedy vždy, keď sa pozriem na hviezdy spomeniem si na vetu: "Nikdy nebudeš sama." Odvtedy sa mi ľahšie dýcha, odvtedy sa mi ľahšie žije.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu