Ako zbaliť babu a komunikácia

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: anika
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 423 slov
Počet zobrazení: 8 043
Tlačení: 546
Uložení: 634

Ako zbaliť babu a komunikácia

Komunikácia je veľmi dôležitá pri balení žien/báb. Ak nedokážete komunikovať a reagovať na nepredvídateľné ženské odpovede tak ťažko niekoho zbalíte. Baliť sa dá aj nepriamou komunikáciou, to znamená úsmevom. Ak sa na dáku babu pekne usmejete, potom sa k nej priblížite, oslovíte ju, myslím si že sa dá zbaliť :-)... Nemyslím viem :-)... Ešte raz, komunikácia je veľmi dôležitá a treba si ju cvičiť...

Takže pre rozhovor je potreba výmena slov, teda názorov a tak... Ak sa nedokážete rozprávať so susedou, tak ťažko Vám pôjde osloviť dievča. V prvom rade si predstavte tento fakt: Dievča sa nehambíte osloviť napríklad v obchode (predavačka), keď sa jej chcete spýtať, kde predávajú šampón, ale ak by ste ju chceli zbaliť tak okolo nej len chodíte, obzeráte si ju, ale neprihovoríte sa a potom celý večer rozmýšlate nadtým, že prečo ste aspoň ani nepozdravili. Takýto problém má väčšina chlapov.

Najhoršie je keď idete babu osloviť spripravenou vetou, ktorú si premyslíte. Ak sa chcete porozprávať, tak prečo nie? Veď to je úplne prirodzené. Stačí malý úsmev, priblíženie sa a osloviť. Ak máte prichystanú vetu tak Vám môže baba tak odpovedať, že nebudete vedieť, ako máte zareagovať. Preto je dôležité si cvičiť komunikáciu. Ako? Stačí len ak pôjdete von, vytiahnete slúchatká z uší a začnete.

Napríklad na zastávke: Stačí len ak prídete k zástavke, bude sa Vám tam pačiť žena, jednoducho prídete zaňou s úsmevom a opýtate sa.

- Prosím Vás, už išla osmička?
- Nie
- (hlboký výdych) fúú som si myslel že už pôjdem peši tak ďaleko. Ešte taká zima, by som zmrzol. Vám neni zima bez šálu?
- Ani nie...
- Aha, ja len že toľko stupňov a Vy len takto, neviem či by som to zvládol pri zástavku. Vy čakáte... tiež na osmičku?
- Nie ja čakám na 32
- Čiže idete smerom na (volaké konkrétne miesto)...
- Idem a prečo Vás to zaujíma?
- Len tak sa pýtam aby som vtej zime nezamrzol tak aspoň rozprávam... Mimochodom ja som Luffle...
- Heh já som...

Rozhovorov je viac, len mňa napadol akurát tento. Nieje natom nič zlého, napríklad môžte osloviť aj starú babičku ktorá čaká v dlhom rade. Veď určite sa nikam neponáhľa :-)... Každý sa chce porozprávať, veď je to úplne prirodzené. Kľudne sa rozprávajte o počasí, politike, histórii, kvetinách, tých tém je nespočetne veľa.

Ukážkový rozhovor vyššie môže byť aj iný, pozmenený, tu sa nedá simulovať presne čo Vám žena odpovie. Preto je dôležité si nacvičovať reakcie na otázky priamo v teréne pretože ani Váš najlepší kamarát nedokáže simulovať babu ktorá Vám položí otázku na ktorú nebudete vedieť reagovať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu