Človek, ktorý ma ovplyvnil

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 28.04.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 206 slov
Počet zobrazení: 16 154
Tlačení: 1 018
Uložení: 978
Človek, ktorý ma ovplyvnil

Človek, ktorý ma ovplyvnil sa volá Jamie Oliver. Je to výborný kuchár a môj vzor. Sledoval som jeho relácie o varení už od malička. Veľmi sa mi jeho práca páčila, tak som sa rozhodol, že aj ja sa vyučím za kuchára. Budem sa snažiť dostať tak vysoko ako je Jamie. A toho cieľa sa nikdy nevzdám.

Jamie sa narodil 27.mája 1975 v Anglicku. Vyrastal v Cambridge. Už vo veku 8 rokov začal „pracovať“ v kuchyni v reštaurácii svojich rodičov. Prezývali ho tam Ollie, Ol, alebo Jum. Neskôr pracoval v rôznych reštauráciách a stal sa z neho šéfkuchár.

V súčasnosti spolupracuje s najvýznamnejšími osobnosťami kulinárskeho umenia, píše knihy, ktoré sa hneď zaradia medzi najpredávanejšie, má pravidelný stĺpček v novinách, je poradcom pre vrcholové supermarkety, konzultant pre kuchárov, snaží sa zaviesť zdravé stravovanie do školských jedální... Rád pripravuje cestoviny a chlieb.

Ďalšou jeho vášňou je hra na bicie a jazda na motorke. Obdivuje šéfkuchára Ricka Steina pre jeho vášeň k vareniu a Gordona Ramseya pre jeho dokonalosť. Miluje extra panenský olivový olej, veľké sicílske citróny, morskú soľ a svoju rodinu. Je to úplne normálny, skromný človek, ktorý sa postupne vypracoval na vrchol kuchárskeho umenia a predsa sa nepovažuje za dokonalého. Toto je môj vzor.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu