Hudba – môj život

Hudba môj život

Hudba je dnes bežnou súčasťou životného štýlu. Je to druh umenia, ktoré je dokonca staršie ako ľudská reč sama. Takúto definíciu som našiel pri zadaní slova hudba do vyhľadávača. Je to však len polovica toho, čo nám moderná skladba, napríklad v rádiu, ponúka. Tou druhou polovicou je text.

Je dokázané, že práve táto druhá zložka je u väčšiny ľudí vnímaná len veľmi povrchne. Musím sa priznať, že čiastočne patrím medzi nich. Našťastie môžem povedať, že nie som fanúšikom bežnej popovej a ani hip hopovej scény, ktoré ponúkajú len biednu porciu hudobného umenia a o texte ani nehovorím.
Pre mňa osobne je hudba útočiskom proti myšlienkam na reálne životné problémy.

Dáva voľnosť mojej fantázii a ak má atmosféru môjho aktuálneho rozpoloženia, napĺňa ma radosťou. Je teda súčasťou môjho každodenného života, dokonca sa dá povedať, že je jeho nevyhnutnou súčasťou.

Ak by som mal možnosť vidieť naživo moju najobľúbenejšiu kapelu, bolo by to splnenie môjho v súčasnosti najväčšieho sna. Mojou slabosťou je rockovo alternatívna hudba prevažne britského štýlu, s výnimočným a špecifickým hlasom speváka a lídra kapely v jednom. Ich hudba ovplyvňuje môj pohľad na svet a ich texty majú vo väčšine prípadov pre mňa umelecký význam.

Dovolím si teda tvrdiť, že aj napriek tomu, že sa hudbou neživím, neviem ju komponovať a dokonca ani hrať na žiaden hudobný nástroj, stala sa mojím životom a bude pravidelne prenikať mojimi ušami až do konca môjho života.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/8766-hudba-moj-zivot/