Ideálny študent

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 16.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 199 slov
Počet zobrazení: 6 503
Tlačení: 612
Uložení: 636

Ideálny študent

Ako by som opísala ideálneho študenta? Ja si ho predstavujem chudého, vysokého, asi štyridsaťročného už so zvláštnym výrazom na tvári, s kufríkom v ruke, ktorý má skončenú prinajmenšom vysokú školu práva. Je sám a žije len pre prácu. Je to on? Ideál?

Každý máme nejakú predstavu. A ako si ho predstavujú učitelia?
Podľa mňa takto: všetko vie, na každú otázku, aj zbytočnú, by mal odpoveď, dostáva samé jednotky, po strednej pôjde na vysokú... Čo by to bol však za život, keby boli v školách len dokonalí študenti? Mám na to ideálnu, originálnu a múdru odpoveď. Bol by to hotový blázinec. Veď na svete musia byť aj takí obyčajní študenti ako sme my. Aj učiteľov by to prestalo baviť.

Keby naša trieda bola taká dokonalá, tak by tam bola úplná nuda. A čo ja a dokonalosť? Samozrejme, že by sa mne aj mojej rodine páčilo, keby som mala samé jednotky. Ale nie všetko je o vedomostiach... Som si vedomá toho akí sme, nesústredení, nevďační, drzí, hluční a patrí nám svet. Každý jeden sme osobnosť a to ako sa správame, ako nás hodnotia druhí si každý z nás musí sám uvedomiť. Keby sme boli všetci rovnakí a dokonalí, neboli by sme výnimoční.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu