Čarovný svet knihy

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 29.04.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 251 slov
Počet zobrazení: 9 952
Tlačení: 600
Uložení: 715

Čarovný svet knihy

Dan Brown je autorom najčítanejších bestsellerov všetkých čias. Mnohým z vás sa dostali jeho knihy do rúk a máte ich aj prečítané. Koho fascinujú záhady a tajomstvá, napínavý dej, neskutočná dokonalosť, nezvyčajne inteligentné čítanie nenechá si ujsť jeho najnovší nápaditý triler Stratený symbol.

Do zbierky každého fanúšika tohto spisovateľa patria tieto knihy: Digitálna pevnosť (nečítala som, vraj moderné), Anjeli a démoni (fantastické), Bod klamu (zaujímavé), Da Vinciho kód (vynikajúce), Stratený symbol (uvidíme). 

Harvardského symbológa Roberta Langdona na poslednú chvíľu požiadajú, aby večer prednášal vo washingtonskom Capitole. Krátko po jeho príchode sa však v epicentre Rotundy nájde záhadný objekt, zakódovaný piatimi symbolmi. Spozná v ňom dávne pozvanie k dávno stratenému svetu ukrytej ezoterickej múdrosti.

Keď zistí, že niekto brutálne uniesol filantropa a významného slobodomurára Petra Solomona, ktorého si Langdon ako svojho mentora veľmi váži, uvedomí si, že jedinou nádejou, ako zachrániť priateľovi život, je prijať túto záhadnú výzvu a ísť tam, kam ho povedie.

Langdon rýchlo zistí, že sa ocitol za fasádou najmocnejšieho mesta Ameriky, v neznámych komorách, chrámoch a tuneloch, ktoré tam existujú. Všetko, čo bolo známe, sa zmení na tienistý, tajný svet šikovne skrytej minulosti, v ktorej slobodomurárske tajomstvá a nikdy predtým nevidené objavy akoby ho viedli k jednej neskutočnej a nepredstaviteľnej pravde.

Stratený symbol, brilantne zostavená tapiséria záhadných historiek, tajomných ikon a enigmatických kódov, je inteligentný triler s rýchlo sa odvíjajúcim dejom, ktorý na každom kroku ponúka prekvapenia. Pretože – ako Robert Langdon zistí – nič nie je šokujúcejšie ako tajomstvo, ktoré sa ukrýva priamo pred očami.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu