Moje „džemovanie“ (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ImpossibleGirl
Typ práce: Referát
Dátum: 11.08.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 233 slov
Počet zobrazení: 2 667
Tlačení: 249
Uložení: 291
Moje „džemovanie“ (Rozprávanie)

Letné mesiace sú každoročne v znamení zavárania a konzervovania rôznej zeleniny a ovocia. Moja babka je v tom špecialista a doslova miluje tento čas. Hlavne džemy a marmelády sú jej slabosťou. Varí ich na rôzne spôsoby a v rôznej kombinácii.

V deň, keď sa tento príbeh odohral sme boli v lese na čučoriedky. Vrátili sme sa s plnými vedierkami maličkých tmavých bobuliek. Babka ich hneď očistila a vložila do hrnca variť.  Všade to krásne rozvoniavalo. Inokedy naloží babka uvarený džem hneď do fľaštičiek a uzatvorí ich, ale tento krát skúšala niečo nové. Položila hrniec s uvareným džemom na lopár a vložila ho medzi okno, vraj, aby trocha vychladol, kým umyje riad. Ja som sa hrala so psom na dvore, no lákavá vôňa tmavej dobroty ma zvábila k oknu. V nestráženej chvíli som natiahla ruku a namáčala som prst do lepkavej hmoty. Bola že to dobrota. Keďže sa mi málilo, natiahla som sa viac, aby som dosiahla hlbšie do hrnca. Vtom som narazila hlavou do lopára. Ten sa nadvihol a hrniec sa prevrátil rovno na moju hlavu. Verte mi, aj pes Riki zutekal, tak sa zľakol neznámej tváre pred sebou. Ja som sa tiež spamätala až vo vani, keď babka zmývala zo mňa plody svojej práce. Napriek všetkému bola šťastná, že džem v hrnci nebol horúci a že som sa nepopálila.

Dodnes sa na tejto príhode smeje celá naša rodina.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#slohové práce rozprávanie #rozpravanie o babke #slohové rozprávanie #Rozpravanie #rozprávanie slohové práce #čo je džemovať?


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu