Toto leto sa vydaj cestou dobrodružstva!

Piatok, 24.03.2017 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Spoznaj krajinu, kultúru a obyvavateľov inak. Uži si svoje prázdniny, či voľno spolu s dobrovoľníkmi z celého sveta. Marec je mesiac posielania prihlášok na medzinárodné dobrovoľnícke tábory. Vybrať si môžeš z európskych krajín ako Španielsko, Taliansko, Nemecko, Slovensko, Island... Pomoc je vítaná i v exotike Južnej Kórei, Japonska, Indie, Kostariky, Mexika a ďaľších krajín uvedených na stránke www.inex.sk. 

Medzinárodné dobrovoľnícke tábory predstavujú unikátnu formu budovania tolerancie u mladých ľudí.

V skupine sú maximálne dvaja dobrovoľníci pochádzajúci z jednej krajiny a komunikačným jazykom je angličtina. Ročne sa ich zúčastní 14000 dobrovoľníkov z celého sveta. Hlavnou aktivitou je oprava historických pamiatok, organizovanie festivalov, príprava aktivít pre deti, ľudí s postihnutím a iné.

Pomoc druhým prináša aj pomoc sebe samým. Ako dobrovoľník budeš komunikovať v cudzom jazyku, spoznáš ľudí z celého sveta, staneš sa samostatnejším, sebavedomejším a obohatený o nezabudnuteľné zážitky.

Termíny školských prázdnin 

Prvý medzinárodný dobrovoľnícky tábor sa uskutočnil v roku 1920 vo francúzskej dedine Esnes en Argonne zničenej počas prvej svetovej vojny. INEX Slovakia  už od roku 1993 zorganizoval na Slovensku 330 workcampov s účasťou vyše 4 100 zahraničných dobrovoľníkov. Zároveň vysiela slovenských dobrovoľníkov do zahraničia do organizácií zastrešených v medzinárodných sietiach, ktorých je členom a partnerom.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.021 s.