Zóny pre každého študenta

Aj vďaka online kurzom si môžete v lete zlepšiť svoj životopis

Prázdniny sa prehupli už do druhej polovice, študenti si ešte stále užívajú bezstarostný študentský život. A tak leto prináša aj veľa voľného čas na rôzne aktivity, ktoré popri škole nemusia študenti či absolventi stíhať, respektíve nemajú na ne toľko času. Konkrétne hovoríme o online štúdiu, teda vzdelávaní cez internet. Veľa ľudí si tento spôsob obľúbilo a hľadá si jednotlivé kurzy, vďaka ktorým sa zdokonalí v rôznych oblastiach.  Jednou takou oblasťou sú aj informačné technológie.
 
Medzi študentmi a nielen medzi nimi sa určite nájdu aj takí, ktorí sa chcú aj počas prázdnin vzdelávať, ale nevedia o možnostiach, ktoré majú k dispozícii napríklad aj zdarma. Dnes už internet ponúka naozaj veľa príležitostí na online vzdelávanie, treba si len dobre vybrať. Dobrá správa je, že aj u nás existujú vzdelávacie platformy, ktoré majú sprístupnený edukačný obsah pre užívateľov zdarma.

Skúseností sa vám zídu

Výhodou je aj to, že v rámci takýchto kurzov si výrazne vylepšíte svoj životopis, čím máte väčšiu šancu pri hľadaní si práce či už popri štúdiu na vysokej škole alebo po ukončení štúdia. Absolventov je veľa, ponúk práce tiež, ale ľudí, ktorí majú dostatočné digitálne zručností, je stále nedostatok. Firmy hlásia stále nedostatok kvalifikovaných uchádzačov o zamestnanie.

Online štúdium – interaktívne vzdelávanie

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o technológie, môžu byť určené aj nasledovné online kurzy. Sú zamerané na programovanie, dizajn a online marketing. Sú určené pre začiatočníkov. Každý kurz obsahuje niekoľko kapitol, video tutoriálov, vďaka ktorým sa jednoducho naučia od základov to, čo na začiatok potrebujú.

Java pre začiatočníkov

Tento kurz je už podľa názvu vhodný pre začiatočníkov tak, aby sa naučili jednoducho programovať v najrozšírenejšom a najpoužívanejšom programovacom jazyku Java. Tento kurz vysvetľuje históriu, základné pojmy, nastavenie prostredia až po rôzne výnimky a samotné programovanie.

Visual Design: Dizajn vlastného trička

V tomto kurze sa naučíte, ako si vytvoriť vlastný motív na tričko. Okrem celkového vytvorenia dizajnu sa dozviete, aké farby a nástroje si treba pri vytváraní zvoliť, taktiež sa naučíte niečo o jednotlivých nástrojoch, farebných režimoch, o formátoch ako sú JPG, TIFF a PNG. Kurz je opäť vhodný pre začiatočníkov.

Základy online stratégie

Kurz prevedie študenta základmi online marketingovej stratégie, pričom získa všeobecný prehľad a dobrý základ pre ďalšie vzdelávanie v oblasti online marketingu. Napríklad aj to, ako sa zákazníci správajú a rozhodujú pri nákupe, ako funguje nákupný model See-Think-Do-Care, podľa ktorého si môže študent navrhnúť a vytvoriť vlastnú komunikačnú stratégiu.

Základy online marketingu

Okrem základných pojmov z online marketingu sa študenti zoznámia s content marketingom a ako ho robiť, základy performance marketingu, social media marketingu a marketingu vo vyhľadávačoch. Lektori online kurzu tu tiež vysvetľujú, čo je to landing page a prečo je vôbec dôležitá.

Vo vlastnom tempe

Výhodou všetkých kurzov je aj možnosť prispôsobiť si čas, ktorý daný študent strávi nad zvoleným kurzom. Počas kurzu si tak môže zvoliť tempo, ktoré mu bude vyhovovať.
 
Digitálne zručnosti sú už dnes takmer nevyhnutné pre bežný ale i pracovný život. Aj preto sa mnohí odborníci snažia prinášať jednotlivé možností, aby sa mohli vzdelávať v tomto smere aj mladí ľudia.
 
Cieľom tejto vzdelávacej platformy je priniesť digitálne vzdelávanie do každej domácnosti jednoducho, rýchlo a najmä tak, aby bola táto forma dostupná každému, kto má doma počítač a prístup k internetu. Zároveň to znamená, že za tieto možnosti nemusí absolvent kurzu platiť. Stačí, ak ma človek chuť využiť voľný čas na vzdelávanie, ktoré mu môže zmeniť život,“ vysvetľuje komunikačná manažérka Learn2Code Martina Baumann zámer, prečo prišli s myšlienkou neplatených kurzov.
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1126/aj-vdaka-online-kurzom-si-mozete-v-lete-zlepsit-svoj-zivotopis/