Grantový program Športujem rád a bezpečne

Piatok, 22.09.2017 09:00 redakcia
Správy pre študentov

Je jedno, či chcete porážať gravitáciu parkourom alebo trénovať  vonku na sídlisku pred domom. Ak chcete športovať pre radosť z pohybu alebo k športu motivovať iných, máte už po tretíkrát možnosť uchádzať sa o finančnú podporu do 3 000 € a využiť grantový program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý realizuje v spolupráci s partnerom programu poisťovňou KOOPERATIVA, a.s..

Nesúťažné športovanie pre radosť z pohybu, podpora vnútornej motivácie pre bezpečné športovanie, či vytváranie prostredia pre pohybové aktivity  je cieľom grantového programu, ktorý má uzávierku 10. októbra 2017.

„Na tréningy parkouru som začala chodiť v januári 2017. Bolo to preto, lebo som mala hrať vo filme parkouristku a potrebovala som sa niečo naučiť. No nečakala som, že ma to chytí. Prišla som na tréning a nemohla som uveriť svojím očiam a ušiam, keď sa rozprávalo o parkoure. Všetci si navzájom pomáhali, nepredbiehali sa kto je lepší a viedla príjemná atmosféra. Parkour a parkouristi  ma posunuli k tomu, že vnímam svet a okolie inak-lepšie a aj samú seba.“ (Lenka, 14 rokov, Banská Bystrica)

„Rád športujem. Tu som sa naučil veľmi veľa nových hier. Našiel som si nových kamarátov. Naučil som sa, že nie vždy musím vyhrať, hlavné je že som na vonku a spolu s kamarátmi. Teším sa na ďalšie športovanie. (Matej 11 rokov, Trstená)

Podrobnejšie informácie nájdete na stránke www.nds.sk v časti Projekty - Nadačný fond Deti v bezpečí, v dokumente Grantové podmienky programu.

Predtým však môžete vyskúšať bezplatný workshop vo Zvolene - 27. septembra 2017. Tu je pozvánka a prihlasovací formulár.

Pretože nie víťazstvá, ale zábava, pocit bezpečia v kruhu ľudí, s ktorými je fajn, tímový duch a radosť z pohybu sú to, na čom v tomto programe skutočne záleží.


Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.013 s.