Rozprávajme sa

Piatok, 20.10.2017 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Určite sa každý z nás vo svojom okolí stretol s človekom, ktorý bojuje s rakovinou. Keď vám váš blízky oznámil, že má rakovinu, vedeli ste, ako zareagovať a čo mu povedať?Vtedy by ste možno uvítali radu, ako tohto človeka podporiť a pomôcť mu prekonať náročné obdobie v jeho živote.

Práve na tému komunikácie s onkologickým pacientom sa Liga proti rakovine zamerala vo svojej tohtoročnej kampani „Rozprávajme sa...“, ktorú pripravila v rámci tradičného jesenného projektu s názvom Týždeň Ligy proti rakovine. Ten sa tento rok uskutoční v termíne od 23. do 27. októbra 2017.

Človek, ktorému diagnostikujú rakovinu následne podstupuje fyzicky a psychicky veľmi náročnú liečbu a jeho život sa od základov zmení. Práve vtedy zo všetkého najviac potrebuje prítomnosť a podporu svojich najbližších – rodiny, priateľov. Keď sa dozvieme, že niekto z našich blízkych má rakovinu, zasiahne nás to a aj keby sme niekedy veľmi chceli pomôcť, možno nevieme ako.

Počas Týždňa Ligy proti rakovine budú mať ľudia možnosť poradiť sa s psychológmi, ktorí budú dostupní na novom bezplatnom telefónnom čísle 0800 11 88 11. Špeciálna telefonická linka bude k dispozícii v termíne od 23. do 27. októbra 2017, v čase od 8:00 do 20:00. V prípade, ak nezastihnete psychológa na linke, otázku mu môžete položiť aj mailom na rozpravajmesa@lpr.sk.

Pre viac informácií sledujte náš FB alebo webovú stránku https://www.lpr.sk/preventivne-kampane/tyzden-proti-rakovine/.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.018 s.