4 dôvody, prečo by si nemal chýbať na Profesia days

Pondelok, 12.02.2018 07:00 redakcia
Správy pre študentov

Najväčší veľtrh príležitostí na Slovensku, Profesia days, zavíta už po 9. krát do Bratislavy 28.2 a 1.3. 2018. Pokiaľ premýšľaš o svojej budúcnosti a kariére, túto jedinečnú udalosť si rozhodne poznač do kalendára. Tu sú hlavne dôvody, prečo:


1. Môžeš si nájsť prácu alebo stáž

Mnoho študentov sa mylne domnieva, že hneď deň po vyštudovaní školy sa im v e-maile zázrakom ocitnú lukratívne pracovné ponuky od tých najlepších zamestnávateľov. V reálnom živote to tak nefunguje, ak chceš zaujímavú prácu, musíš urobiť pár krokov navyše a chopiť sa každej príležitosti. Profesia days ti v tom pomôže, preto pre teba pripravili špecializovanú zónu Absolventi, kde vystavujú firmy, ktoré hľadajú práve študentov alebo absolventov. Pokiaľ si chceš „okoreniť“ svoj životopis, nebolo by na škodu porozhliadnuť sa aj po neziskovkách v zóne, ponúkajúce množstvo stáží alebo dobrovoľníckych možností, vďaka ktorým urobíš niečo dobré pre spoločnosť a vynikneš v konkurencii rovesníkov. Aby toho nebolo málo, v zóne Bez hraníc sa dozvieš ako môžeš cestovať po svete a získavať zaujímavé skúsenosti prostredníctvom Európskej dobrovoľníckej služby.

2. Zažiješ prednášky, ktoré ťa inšpirujú a naučia nové veci

Zdieľanie inšpiratívnych obrázkov na Facebooku môže byť pre niekoho povzbudzujúce, avšak lepším krokom je naživo si vypočuť prednášky úspešných ľudí z rôznych oblastí a inšpirovať sa ich príbehmi. Na hlavnom pódiu vystúpia napr. hlavná radkyňa prezidenta SR Vladimíra Ledecká, bývalý šéf RTVS Václav Mika, CEO úspešnej technologickej firmy Ján Cifra, moderátor v najpočúvanejšom rádiu Braňo Závodský a mnoho ďalších. Pokiaľ chceš urobiť pre svoj budúci úspech ešte niečo naviac, zúčastni sa prednášok a workshopov v Master Class, kde získaš soft a hard zručnosti, ktoré zamestnávatelia u kandidátov cielene vyhľadávajú.

3. Vytunuješ si svoje CV a naučíš sa dať pohovor na pána

Nájsť si prácu, s ktorou budeš spokojný, si vyžaduje dôkladnú prípravu, predovšetkým tvojej hlavnej zbrane – CV. To, že si v skutočnosti skvelý adept na nového zamestnanca ti ešte zďaleka nezaručuje úspech. Musíš svoje znalosti a skúsenosti správne odprezentovať na papieri. Preto sa obráť na kariérnych konzultantov na veľtrhu alebo absolvuj prednášky v Profesia miestnosti, ktoré sa venujú témam písania životopisu. Skvelé CV je ešte len prvým krokom, potom je tu ešte pohovor. Prešiel ti mráz po chrbte, keď si si prečítal slovo pohovor? V Zóne príležitostí si budeš môcť vyskúšať modelový pohovor na nečisto a dostaneš aj rady od skúseného odborníka, čo môžeš ešte zlepšiť. Bonusom je aj možnosť spraviť si kvalitnú fotku do CV úplne zadarmo, pretože vyzerať profi na CV sa určite oplatí J

4. Zabavíš sa s kamarátmi

Práca je aj o zábave a príležitostí, ako si na veľtrhu oddýchnuť, bude neúrekom. Čakajú na teba rôzne technologické hračky, napr. virtuálna realita. Pre súťaživé partie je pripravený stolný futbal, gaming zóna, Counter-Strike nakladačka a stará dobrá súťaž pre programátorov Code Aréna. Ak si skôr športový typ a máš rád ozajstný pohyb, v zóne Absolventi nájdeš množstvo cool atrakcií ako bedminton, trampolínu, bežecký pás, atď.

Tak čo, vyskúšaš to a urobíš niečo pre svoju budúcnosť? Vstup je úplne ZADARMO, stačí sa len registrovať.

Tak neváhaj a príď už 28.2. a 1.3. do Incheby.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.039 s.