Inšpiruj sa. Vyraz do sveta

Nedeľa, 04.03.2018 12:00 redakcia
Správy pre študentov

S jarou opäť prichádza nové turné cestovateľského festivalu Cestou necestou plné inšpiratívnych cestovateľských prednášok, rád a tipov, kam s batohom na chrbte vyraziť, ktoré odštartuje trojdňový cestovateľský maratón 9.-11.3. v Dome kultúry Ružinov v Bratislave a následne budú cestovateľské prezentácie putovať po 10 mestách Slovenska až do konca marca. Do programu sa nám už tradične dostali prednášky o miestach, kam sa bežne na dovolenku nechodí, a ktoré budia veľkú pozornosť verejnosti.

Do Bratislavy príde stará známa Lada svetom. Či už je to fenomenálny festival Burning Man v nevadskej púšti, alebo málo navštevované krajiny ako Bhután, budete môcť taktiež zistiť, čo okrem lemurov a baobabov treba vidieť na Madagaskare. Vyznávači netradičných výziev a low-costového cestovania si prídu na svoje pri prednáške o výzve precestovať 10 krajín za 10 dní a takisto zistíme, či a ako sa dá low-costovo precestovať Island. Od inšpiratívnych prednášok až po praktické tipy. K tomu hudobné vystúpenie v podobe koncertu Martina Geišberga a ako to už býva zvykom, cez prestávku si s nami môžete zalietať pri cvičení agroyogy.

V slovenských mestách sú pripravené extrémne výpravy Slovákov na štvorkolesových tátošoch do Sýrie, Pamíru, Gruzínska či všetkých postsovietskych krajín. Zápach benzínu neustane ani z motorky, alebo z požičaného „busíka“ v šialenosti menom indická doprava. Avšak tá najväčšia výzva príde v podobe 4000km ultra-cyklomaratónu.

Čoraz viac prístupnejšia Afrika nám predstaví Etiópiu, Sudán, Eritreu, sadenie stromčekov v Keni, no aj drastické podmienky obyvateľov Nairobi. Zlatým klincom čierneho kontinentu bude rozprávanie Slávka Krále z Česka, ktorý za pol roka precestoval 14 krajín Afriky. V Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach sa od neho dozviete, ako stopnúť lietadlo, policajné auto, koňa, pašerákov drog, prežiť maláriu, no hlavne ako „lowcostovo“ cestovať za účelom spoznávania miestnych kultúr.

Najkrajšími miestami nás poteší veľkolepá Čína, no s nádhernými scenériami nebude zaostávať ani Nový Zéland, či Filipíny. Za skialpom pôjdeme až na Island, alebo za šamanom do Nepálu. Svojimi vysokohorskými snami nás prevedie príbeh Kysučana. Od ruskej tajgy prostredníctvom transibírskej magistrály prejdeme až do kontroverznej Severnej Kórei. Navštívime Barmu v dažďovej sezóne a celú JV Áziu. Pre fajnšmekrov poriadnej tequily, alebo salsy je pripravené Mexiko, alebo mix všetkých kultúr – Panama. V zálohe sú pripravené taktiež výnimočné miesta od Ohňovej Zeme až po Karibik, avšak to, že ďaleko chodiť netreba potvrdí Podkarpadská rus.

V hľadáčiku zrkadlovky precestujeme celý svet, presvedčíme sa o tom, že sa dá zarábať hrou na gitaru, alebo bicyklovaním a na záver si vychutnáme magický zvuk indickej sitar...

Príďte sa inšpirovať. Pre študentov tu máme aj možnosť dobrovoľníčenia na podujatí a taktiež sme práve spustili 48 hodinovú súťaž o 2 voľné vstupenky. Tak neváhaj.

Kompletný program festivalu nájdete na: www.cestounecestou.sk/podujatia/ alebo na facebooku: https://www.facebook.com/festivalcestounecestou/events


Inšpiruj sa. Vyraz do sveta

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.032 s.