Zóny pre každého študenta

Nové trendy v priemysle na prvej NOCi pre Stredoškolákov_Engineering

Budeme v budúcnosti potrebovať vodičský preukaz? Priemysel sa vyvíja tak rýchlo, že si vieme predstaviť, že o chvíľu nebudeme musieť naše autá ovládať. Z klasických zdrojov energie prichádzajú stále nové alternatívne. Čo je reálne a čo je ešte stále iba hudbou budúcnosti sa budú môcť študenti dozvedieť na NOCi pre Stredoškolákov_Engineering, ktoré sa bude konať 4.4.2018 (v stredu) o 14:30 hod. ako súčasť známeho kariérno-vzdelávacie podujatia Night of Chance.

Noc pre Stredoškolákov je jedinečné podujatie, ktorého hlavným cieľom je umožniť stredoškolákom lepšie sa zorientovať medzi študijnými a kariérnymi príležitosťami, ktoré ich čakajú.

Night of Chances má za sebou podujatia týkajúce sa biznisu a IT technológií, ktoré sa tešia stále čoraz väčšej obľube. NOC pre Stredoškolákov_Engineering je úplnou novinkou. „Chceme ponúknuť rovnaké spojenie praktického vzdelávacieho podujatia a možnosti stretnutia lídrov a expertov v odbore v neformálnej atmosfére aj študentom – strojárom,“ hovorí Tomáš Hasala z občianskeho združenia Nexteria, ktoré NOC organizuje.

Súčasťou tohtoročnej NOCi bude aj priemyselný dizajnér Bystrík Míček, ktorý bude viesť záverečnú prednášku. Bystrík už počas štúdia spolupracoval s renomovanými automobilkami ako Volkswagen, Mercedes-Benz či Škoda. Po absolvovaní školy dostal množstvo zaujímavých ponúk, pri ktorých by mohol v osvojenej činnosti dizajnu áut pokračovať. Ambiciózny dizajnér si však vybral cestu nezávislosti, náročnejšiu, no o to zaujímavejšiu. Rozhodol sa založiť si vlastnú firmu WERKEMOTION na Slovensku a nešpecializovať sa pri návrhoch dizajnu iba na automotive priemysel.

Okrem Bistríka sa môžeš tešiť aj mna ďalšie prednášky, mezdi ktorými bude aj prednáška Ákoša Haramia, bývalého študenta SjF STU a aktuálneho CEO spoločnosti Syker, ktorá vyrába priemyselné drony pre slovenský ale aj zahraničný trh.

Okrem prednášok ťa čakajú aj diskusie s riaditelmi firiem, či praktické workshopy, počas ktorých sa ocitneš v koži zamestnanca firiem ako:

Volkswagen Slovakia

Jaguar Land Rover

ZF Slovakia a.s.

Brose Prievidza

Slovenské elektrárne a.s.

GA Driling

Západoslovenská energetika a.s.

Plastic omnium

Schaeffler Skalica, spol. s r.o.

c2i

Slavia Production Systems a.s.

Viac informácií o podujatí získaš aj na FB stránke: https://www.facebook.com/events/192732961331038/?active_tab=about

Registrácia prebieha už len pár dní a počet lístkov je limitovaný. Nenechaj si ujsť túto príležistosť a registruj sa hneď teraz: https://goo.gl/forms/RAZoGA4QzocWjivm2

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1205/nove-trendy-v-priemysle-na-prvej-noci-pre-stredoskolakov-engineering/