Zmeňme spolu piatok 13. na lepší deň

Piatok, 06.04.2018 16:00 redakcia
Správy pre študentov

Deň narcisov už dávno nie je len obyčajná finančná zbierka. Tento rok si ľudia na Slovensku už po 22-krát v jeden deň pripnú na odev narcis a vyjadria tým svoju podporu a spolupatričnosť s ľuďmi bojujúcimi s rakovinou. Pridajte sa k nim aj vy.

S rakovinou sa vo svojom živote určite stretol takmer každý z nás, či už v rodine, medzi priateľmi alebo v práci. Rakovina si nevyberá, zasiahne nás nepripravených, bez ohľadu na vek, pohlavie či sociálny status. Náš život, ale aj život našich blízkych sa po oznámení onkologickej diagnózy radikálne zmení a naším jediným cieľom je vyliečiť sa. Okrem kvalitnej zdravotnej starostlivosti potrebujú onkologickí pacienti počas liečby, ale aj po nej, aj inú formu pomoci, a to psychosociálnu a finančnú. A práve tú im dokážeme aj vďaka každoročnej podpore verejnosti poskytovať už 28 rokov.

Finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov používame na realizáciu našich dlhoročných psychosociálnych projektov, ktoré sú určené na priamu pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. Z výnosu Dňa narcisov pravidelne podporujeme aj aktivity v oblasti prevencie a informovanosti verejnosti o predchádzaní onkologickým ochoreniam. V neposlednom rade prispievame na nevyhnutné materiálne a prístrojové vybavenie nemocničným, zdravotníckym zariadeniam, paliatívnym oddeleniam, hospicom; finančne podporujeme i menšie občianske združenia či výskum v oblasti onkológie.

Tento rok pripadol Deň narcisov na piatok trinásteho. Deň, ktorý si ľudia spájajú s množstvom povier a vnímajú ho ako nešťastný. No my tento rok môžeme spoločne zmeniť piatok trinásteho na lepší deň – na deň pomoci a podpory onkologických pacientov. 13. apríla opäť zaplavia celé Slovensko žlté kvietky narcisu a do ulíc vyjde takmer 16 000 dobrovoľníkov, ktorí budú ľuďom za dobrovoľný príspevok tento symbol podpory rozdávať. Pridajte sa aj vy, pripnite si narcis a darovaním ľubovoľného finančného príspevku môžete podporiť projekty určené na priamu pomoc onkologickým pacientom.

Ak sa vám v piatok, 13. apríla, nepodarí stretnúť v uliciach dobrovoľníkov s narcismi, prispieť a podporiť zbierku Deň narcisov môžete aj zaslaním SMS na číslo 848 v hodnote 3 Eurá v sieti všetkých mobilných operátorov alebo zaslaním ľubovoľnej sumy na číslo účtu SK09 0900 0000 0054 5454 5454, a to v termíne od 3.4. do 20.4. Podporiť zbierku Deň narcisov je možné aj online platbou cez www.darujme.sk alebo prostredníctvom portálu www.zlavadna.sk.

Viac informácií o Dni narcisov nájdete na stránke www.dennarcisov.sk.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.016 s.