Zóny pre každého študenta

Zo školských lavíc do ulíc – projekt „Vzdelanie je budúcnosť“ vyvrcholí orientačným behom naprieč Banskou Bystricou

Zo školských lavíc do ulíc Banskej Bystrice. Druhý ročník projektu „Vzdelanie je budúcnosť“ organizovaný Euroatlantickým centrom opäť vyvrcholí orientačným behom vybraných žiakov tamojších základných škôl naprieč mestom v „srdci Európy“. Finále projektu sa uskutoční vo štvrtok, 19. apríla 2018, s oficiálnym zahájením na námestí Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Projekt je realizovaný s finančnou podporou mesta Banská Bystrica.

Vo štvrtok, 19. apríla 2018, vyvrcholí druhý ročník projektu „Vzdelanie je budúcnosť orientačným behom naprieč historickým centrom Banskej Bystrice. Do tohto ročníku podujatia sa zapojilo 6 základných škôl, z ktorých boli na základe ich aktivity vybraných celkovo 30 žiakov. Finále projektu je obohatené o množstvo nových kultúrnych inštitúcií, ktoré budú slúžiť ako stanoviská orientačného behu a v ktorých budú preverené vedomosti žiakov o Banskej Bystrici a jej histórii, s dôrazom na  prácu v kolektíve, rýchlosť, ale aj šikovnosť.

V prvej časti projektu sa uskutočnilo 6 interaktívnych hodín na základných školách mesta, kde sa členovia Euroatlantického centra a zároveň študenti Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov so žiakmi rozprávali o Európskej únii, jej činnosti a fungovaní. Hodina začala krátkym výkladom prostredníctvom prezentácie, ktorej cieľom bolo plynulo prejsť k diskusii so žiakmi. Na postup do finále bolo potrebné absolvovať vedomostný test a aktívne sa zapájať do diskusie. Cieľom tohto projektu je zvýšiť povedomie žiakov o Európskej únii a vzbudiť u nich záujem o túto problematiku.

Projekt „Vzdelanie je budúcnosť“ je organizovaný Euroatlantickým centrom s finančnou podporou mesta Banská Bystrica. Partnermi podujatia sú Fakulta politických a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, Múzeum Slovenského národného povstania, Radnica mesta Banská Bystrica, Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici, Kancelária prezidenta Slovenskej republiky, Dom Matice slovenskej v Banskej Bystrici a Stredoslovenské múzeum Thurzov dom.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1211/zo-skolskych-lavic-do-ulic-projekt-vzdelanie-je-buducnost-vyvrcholi-orientacnym-behom-napriec-banskou-bystricou/