4 dôvody prečo je Profesia days v Žiline pre teba skvelá príležitosť

Štvrtok, 03.05.2018 13:00 redakcia
Správy pre študentov

Po úspešnom 1. ročníku v Košiciach a 9. ročníku v Bratislave, zavíta Profesia days, najväčší a najobľúbenejší veľtrh príležitostí, aj na stredné Slovensko – do Žiliny. Keď chceš mať náskok pred svojimi rovesníkmi a naštartovať svoju kariéru, toto podujatie je práve pre teba. Tu sú hlavne dôvody, prečo:

1. Môžeš si nájsť prácu alebo stáž

Každý študent sníva o lukratívnych pracovných ponukách v úspešných firmách s dokonalou pracovnou náplňou, vždy usmievavými kolegami a mnohociferným platom. Úplne najlepšie by bolo, keď by tieto ponuky prišli samé od seba do ich e-mailu. V reálnom živote to tak nefunguje, ak chceš zaujímavú prácu, musíš urobiť pár krokov navyše a chopiť sa každej príležitosti. Profesia days ti v tom pomôže, keďže tam vystavujú firmy, ktoré hľadajú aj študentov alebo absolventov. Využi možnosť nájsť si prácu alebo stáž, ktorá ťa posunie v tvojom kariérnom živote.

2. Inšpiruješ sa úspešnými osobnosťami z regiónu

Najlepší spôsob, ako sa v živote motivovať a nakopnúť je vypočuť si naživo prednáškyúspešných ľudí z rôznych oblastí a inšpirovať sa ich príbehmi. Na pódiu budeš mať možnosť vidieť napr. známu komičku Evelyn, cestovateľa a travel blogera Milana Bardúna, trénera MŠK Žilina Adriána Guľu, podnikateľku Annu Závodskú, kulturistu Andreja Mozolániho, dozvieš sa, ako si zlepšovať svoje kritické myslenie, digitálne zručnosti a mnoho ďalšieho. Pozri si program prednášok a vyber si, ktoré ťa najviac zaujali. 

3. Vypeckuješ si svoj životopis a prekonáš strach z pohovorov

Základ úspechu pri každom hľadaní práce je dôkladná príprava. Špičkové vzdelanie, množstvo skúseností, zaujímavé aktivity, ktoré robíš popri škole alebo tvoje schopnosti ti nemusia zaručiť úspech pri hľadaní práce, pokiaľ to nevieš správne prezentovať na papieri. A tu prichádza na rad najlepší kamarát každého uchádzača o prácu – životopis. Preto sa obráť na kariérnych konzultantov na veľtrhu alebo absolvuj prednášku na pódiu, ktorá sa venuje téme písania CV. Mať kvalitne napísaný životopis je dobrý základ, ale nie vždy to musí stačiť. Je tu ešte pohovor. Pôsobí na teba ako strašiak a netušíš, ako sa naň môžeš pripraviť? Neboj sa, pripravili sme pre teba možnosť vyskúšať si modelový pohovor na nečisto, kde si precvičíš svoje zručnosti prezentovať sa a odpovedať na otázky. Dostaneš aj spätnú väzbu od experta, ako sa ti na pohovore darilo.

4. Zabavíš sa s priateľmi

Život netreba brať priveľmi vážne a hlavne ten pracovný, preto na veľtrhu bude množstvo možností pre teba, ako sa zabaviť, oddýchnuť a načerpať energiu v objavovaní nových príležitostí. Digitálny svet sa neustále mení, preto si môžeš vyskúšať rôzne technologické vychytávky, ktoré si pre teba pripravila Žilinská univerzita. Zabavíš sa s virtuálnou realitou, zahráš sa na automobilového pretekára, navrhneš si svoj vlastný model a vytlačíš v 3D tlačiarni a mnoho ďalšieho. 

Tak neváhaj a príď už 17.mája 2018 do Event House Žilina. Vstup je ZADARMO. Stačí sa len registrovať

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

Meno: Peter45
Pridané: 04/05/2018 08:52
Vyzerá to, ako super akcia. Zúčastním sa.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.