Zóny pre každého študenta

Wings for Life World run bežíme v troch slovenských mestách

Už túto nedeľu, 6. mája 2018 o 13.00 hod., môžete podporiť najväčší globálny beh bez cieľovej čiary. Wings for Life World Run prináša svoj piaty ročník a odbehnúť sa dá až v troch slovenských mestách. Vďaka aplikácii, s virtuálnym stíhacím vozidlom v pätách, ktorému svoj hlas v živom rádio prenose prepožičia nórsky lyžiar Aksel Lund Svindal.

V prvú májovú nedeľu bežíme pre tých, ktorí behať nemôžu vo viac ako 150 lokalitách na celom svete. Na Slovensku budú tento rok tri organizované behy cez aplikáciu, na ktoré sa ešte stále dá registrovať: App Run Vysoké Tatry v Starom Smokovci, App Run Bratislava v Bratislavskom lesnom parku a App Run Žilina, ktorý štartuje v Zámockom parku Budatínskeho hradu.

Wings for Life World Run si však môžete zabehnúť kdekoľvek sa budete v nedeľu o 13.00 hod. nachádzať. V uliciach, v záhrade alebo na obľúbenom bežeckom chodníku. Potrebujete iba telefón, aplikáciu, registráciu a chuť pomôcť. Myšlienka globálneho behu sa tento rok vďaka aplikácii šíri skutočne do všetkých kútov sveta. Registrácia je otvorená pre všetkých bežcov, nebežcov či vozičkárov a štartovné poplatky spolu s príspevkami putujú v plnej výške na výskum poranení miechy.

Aj našich ambasádorov môžete tento rok stretnúť v rôznych lokalitách roztrúsených po celom svete a Slovensku. Gabo Švajda bude na štarte vo Viedni, Zuzka Vráblová si zabehne s appkou v americkom Orlande a Matej Sajfa Cifra sa pridá k organizovanému behu cez aplikáciu v Bratislave. Minuloroční slovenskí víťazi Marek Mockovčiak Jo Meek sa postavia na štart v americkom meste Sunrise na Floride.

Zábery zo všetkých kútov sveta, aj z Bratislavy a svojich favoritov môžete v nedeľu sledovať naživo cez live stream, ktorý nájdete na webe www.wingsforlifeworldrun.com.

APLIKÁCIA WINGS FOR LIFE WORLD RUN APP

Nájdete ju na Google Play aj iTunes, stiahnutie je bezplatné a výška štartovného poplatku v deň konania behu je 15 eur. Aplikácia funguje na princípe zaznamenávania odbehnutej vzdialenosti pomocou GPS, rovnako, ako väčšina športových aplikácií. Vďaka nej sa môžete pridať k účastníkom behu z celého sveta, s ktorými vyštartujete v rovnakom momente. Aplikácia v pravidelných intervaloch informuje o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Vyskúšajte si nový bežecký zážitok, pridajte sa k celému svetu a bežte pre tých, ktorí bežať nemôžu. 

WINGS FOR LIFE WORLD RUN A NADÁCIA WINGS FOR LIFE

Wing for Life World Run je globálny charitatívny beh bez cieľovej čiary, ktorý sa beží v lokalitách na celom svete. Všade sa štartuje v rovnakom čase, o 13.00 hod. V niektorých krajinách práve vtedy vychádza slnko, v iných sa beží potme, no vždy s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent z každého štartového poplatku a príspevku ide priamo neziskovej nadácii Wings for Life. Tá už od roku 2004 podporuje výskumné projekty a klinické testy, ktoré majú za cieľ nájsť liečbu poranenej miechy a pomôcť tak miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík.

Slovensko je súčasťou tohto unikátneho behu od jeho začiatku v roku 2014 a počas uplynulých štyroch ročníkov ho v Bratislave podporilo takmer desaťtisíc účastníkov, vrátane ambasádorov, ktorými sú aj Filip Tůma, Jana Dukátová, Filip Šebo či Jakub Grigar.

Viac info o behu, lokalitách, aplikácii a ambasádoroch nájdete na www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1219/wings-for-life-world-run-bezime-v-troch-slovenskych-mestach/