Zaži leto, ktoré ti zmení život

Streda, 06.06.2018 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Začínať vlastný business nie je jednoduché. Dnes však existuje niekoľko programov, ktoré dokážu mladým podnikateľom pri ich rozbehu citeľne pomôcť prekonať prvé prekážky. Jedný z takýchto programov je aj letný inkubátor Social Impact Award.

Social Impact Award je medzinárodný vzdelávací a inkubačný program, ktorý pomáha mladý nájsť a rozvíjať nápady, ktoré spoločnosť posúvajú dopredu. Naše štyri piliere sú povedomie, vzdelávanie, komunita a podpora, ktorými sa snažíme projektom pomáhať.

Letný inkubátor - tvrdá práca & veľká sranda

Inkubátor je desaťtýždňový program rozvoja projektov. Jeho cieľom je posunúť projekty o level ďalej. Počas desiatich týždňov absolvujú účastníci:

  • spoločné stretnutia zamerané na aktuálne biznisové témy;
  • prednášky od ľudí, ktorí prezradia, ako sa oni popasovali s prekážkami a výzvami;
  • individuálne konzultácie s mentorom projektu;
  • individuálne sedenia s expertami z oblastí, ktoré ich naviac pália;
  • pravidelné online “porady”;
  • …a mnoho ďalších aktivít.

Najlepšie tri projekty získajú finančnú podporu 5 000 € a v novembri pocestujú na medzinárodnú konferenciu do Gruzínska.

A stojí to vlastne celé za to?

My si samozrejme myslíme, že áno. Inkubátor sa koná v lete. To je väčšinou obdobie letných festivalov, dovoleniek, výletov a oddychu. V tom však vôbec nebránime. Inkubátor nie je práca na plný pracovný úväzok a veľká časť inkubátora a komunikácie sa koná online.

Zároveň platí to, že čím viac energie a úsilia do svojho projektu vložíš, tým viac energie a výsledkov z neho dostaneš. To je rovnica, ktorá platí aj u nás a zatiaľ sa nám ju nepodarilo prekonať žiadnou skratkou.

Svoje skúsenosti so SIA inkubátorom už majú projekty ako Octago, Adoptuj úľ, Cardbards alebo Matika.in, ktoré ho úspešne absolvovali v predchádzajúcich rokoch.

Prihlásiť sa môžeš do 9.6. na www.socialimpactaward.sk

Všetko dôležité nájdeš na našej internetovej stránke. V prípade otázok nám môžeš kedykoľvek napísať alebo zavolať, radi ti pomôžeme s prihláškou alebo krátkou konzultáciou tvojho nápadu.

Letný SIA Inkubátor ti aj v roku 2018 prinášame vďaka podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne a coworkingového priestoru Impact Hub Bratislava. Pomáhajú nám však aj ostatní partneri z našej komunity, mentori a experti, bez ktorých by sme program nemohli realizovať.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.012 s.