Vzdelávací seminár – “Verejná kontrola miestnej samosprávy 2018”

Pondelok, 18.06.2018 08:00 redakcia
Správy pre študentov

“Bojuješ vo svojom meste proti neprávosti, upozorňuješ na prešľapy radnice, alebo sa hoci svojou aktivitou snažíš zlepšiť život vo svojej komunite?”

Verejná správa, to nie sú len ministerstvá, úrady či štátne inštitúcie a firmy, ale aj takmer tritisíc miest a obcí, ktoré spravujú obrovský majetok a rozhodujú dovedna o miliardách eur. Samosprávy sú pritom riadené tisíckami komunálnych politikov a priestor na korupciu, mrhanie alebo zneužívanie moci tak ďaleko presahuje možnosti našej pozornosti. Medzi hlavné ciele Transparency preto dlhodobo patrí aj snaha zapájať do verejnej kontrolyčo najviac aktívnych ľudí zo všetkých kútov Slovenska.

Pod patronátom organizácie sa uskutoční v termíne 20. – 22. júla 2018 v Čiernom Balogu vzdelávací seminár – “Verejná kontrola miestnej samosprávy 2018”, v rámci ktorého sa bude diskutovať o tom, ako mesto otvoriť verejnej kontrole, ako pritom spolupracovať s lokálnymi médiami, Najvyšším kontrolným úradom alebo prokuratúrou. Ale takisto aj o tom, ako získať občiansku podporu na svoju stranu.

Dokedy: 24. jún 2018
Kde: Čierny Balog
Kedy: 20. - 22. júl 2018 

V prípade záujmu o účasť na podujatí je potrebná registrácia, deadline pre prihlasovanie sa záujemcov o účasť je 24. jún 2018.

Podrobnosti sú TU.

Zdroj: Mladez.sk

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.018 s.