Zóny pre každého študenta

Prihlasovanie sa na Týždeň dobrovoľníctva je spustené

Slovensko sa v septembri stane dejiskom dobrých skutkov. Už teraz si môžete pozrieť a vybrať kde a ako by ste mohli pomôcť v termíne od 16. – 22. septembra 2018. Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojí aj speváčka Sima Martausová.

Dobrovoľnícke centrá po celom Slovensku spolu so stovkami neziskových organizácií a občianskymi združeniami pripravili na Týždeň dobrovoľníctva plnohodnotný a kvalitný program. “Ide o ochutnávku dobrovoľníctva. Stačí prísť na stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk a vybrať si kraj, v ktorom by ste chceli pomôcť. Automaticky Vás to presmeruje na konkrétne dobrovoľnícke centrum a program v danom kraji. Keď sa Vám nejaká dobrovoľnícka aktivita zapáči, stačí sa prihlásiť kliknutím na tlačidlo „Chcem pomôcť“, vysvetľuje koordinátorka kampane z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Gabriela Podmaková.

V Bratislave odštartuje akcia už 15. septembra od 10:00 do 15:00 Trhom dobrovoľníctva v Starej Tržnici. “Trh prepája tých, ktorí chcú pomáhať priamo s tými, ktorí pomoc potrebujú. Na trhu sa prezentujú desiatky organizácií, čiže aj človek, ktorý ešte nevie v čom by chcel dobrovoľničiť sa môže zastaviť pri všetkých stánkoch a nájsť tak pre seba vhodnú dobrovoľnícku aktivitu,“ výnimočnosť Trhu zdôrazňuje Podmaková.

V rámci celého Týždňa dobrovoľníctva je na výber mnoho dobrovoľníckych aktivít. Zapojiť sa do neho môže naozaj každý – nie sú na to potrebné žiadne špeciálne schopnosti či zručnosti, iba chuť pomáhať. „Organizácie potrebujú napríklad skrášliť svoje okolie, poumývať okná, budú sa vyrábať dekoratívne sviečky, keramika, hračky pre deti z detských domovov. Niektoré organizácie potrebujú pomôcť s databázami či administratívou, “ hovorí Gabriela Podmaková. 

V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 4535 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí venovali druhým 10 904,5 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1250/prihlasovanie-sa-na-tyzden-dobrovolnictva-je-spustene/