Zóny pre každého študenta

20 umelcov uverilo v zázrak - pre deti

Nazreli pod vankúš a našli kúsok svojho detstva.. :) Obľúbení slovenskí herci a speváci naspievali k 20.-tym narodeninám Hodiny deťom jednu špeciálnu vianočnú skladbu.

Spomienky na detstvo sú spojené s nehou a láskou a zároveň vyzývajú k pomoci tým najmenším - deťom, ktoré nás potrebujú. Potrebujú náš čas, pozornosť a lásku, potrebujú mať šťastné detstvo plné tých najmilších momentov. My všetci, ktorí sme raz boli deťmi, im môžeme pomôcť prekonávať ťažké chvíle a podporovať tie pekné. Aby sme všetci mohli, nielen v tomto predvianočnom čase, radi spomínať na detstvo..

Autorská skladba “Vankúš” (text, hudba, aranžmá) vytvorená umeleckým zoskupením Poetri, je symbolicky venovaná Hodine deťom a prostredníctvom nej tým najmenším - všetkým deťom na Slovensku, ale aj nám všetkým dospelým, ktorí sme raz boli deťmi.

Vankúš je koncipovaný ako spoločná skladba, kde sa prelínajú a dopĺňajú hlasy mladých umelcov a známych speváckych a hereckých osobností, ktoré sú tradične spájané s Hodinou deťom. V záverečnom refréne skladby sa pridávajú aj deti zo speváckeho zoskupenia “Romane Čhavore Jilestar” z Trnavy, ktoré sú zapojené do projektu podporeného z darov Hodiny deťom.

Do atmosféry tejto výnimočnej vianočnej skladby prispeli svojimi hlasmi Peter Bažík, Michal Candrák, Petra Dubayová, Lenka Fecková, Gabriela Gabašová, Lujza Garajová Schrameková, Dávid Hartl, Monika Hilmerová, Juraj Loj, Vladislav Kobielsky, Dárius Koči, Helena Krajčiová, Martin Madej, Peter Makranský, Zuzana Mauréry, Soňa Norisová, Mirka Partlová, Vladislav Plevčík a Kristína Slováková.

Réžie videoklipu sa ujala ďalšia osobnosť, hoci známa viac pred kamerou, ako za ňou - herec Tomáš Majláth (Fruits). Za samotnou nahrávkou a mixom stojí zvukový majster Martin Merc zo štúdia K2 zvuk. Autorský text a hudbu mladej talentovanej Petry Dubayovej vystihol svojimi hudobnými aranžmá herec, spevák a hudobník Vladislav Plevčík. Husľovým partom doplnila skladbu Petra Pálková.

Všetci podporili myšlienku, ktorej veria, bez nároku na honorár.

Spolu s deťmi z podporeného projektu každý vložil do skladby kúsok svojho srdca a kúsok svojho detstva, aby vo výsledku spoločne priniesli všetkým deťom i dospelým ten najkrajší pocit. A vieru, že zázraky sa dejú..

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1289/20-umelcov-uverilo-v-zazrak-pre-deti/