Slovenskí študenti medzi najlepšími obchodníkmi

Štvrtok, 27.12.2018 12:00 redakcia
Správy pre študentov

V Bratislave odovzdali ocenenia najlepším predajcom programu Southwestern Advantage. Z viac než 1200 študentov sa až dvaja Slováci umiestnili medzi 15 najlepšími a potvrdili tak povesť slovenských študentov, ktorí dlhodobo patria medzi účastníkov s najlepšími výsledkami.

V rámci programu Southwestern Advantage pôsobili Slováci počas leta 2018, v štátoch Utah, Texas, Indiana a Main, v skupine 620 študentov z Estónska, Litvy, Lotyšska a Poľska. Druhú skupinu tvorilo 640 študentov z rôznych amerických univerzít. Spomedzi konkurencie až 1260 študentov sa medzi 15 najlepšími predajcami umiestnili až dvaja Slováci, ktorí, ako ocenenie, získali exkluzívny výlet na Jamajku a Filipíny. O niečo menej sa darilo Čechom, ktorých najlepší študent sa umiestnil až na 36. mieste.

Inzercia brigády » Pridať novú brigádu 

"Slovenskí študenti sa prvýkrát zúčastnili na našom programe v roku 1999. Odvtedy dokazujú, že s náležitým tréningom a ochotou robiť túto náročnú prácu sú Slováci výborní predajcovia,"uvádza Veronika Kuníková zo spoločnosti Southwestern Advantage. "Tento rok sa jednému z našich študentov, Martinovi Michalíkovi zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, podarilo stať štvrtým najlepším účastníkom ročného programu s celkovým predajom 51 000 dolárov,"dodáva Veronika Kuníková.

Martin Michalík bol navyše v programe nováčik. Skúsení študenti ale, podľa Kuníkovej, dosahujú ešte lepšie výsledky. Historicky najlepší predajca zo Slovenska dokázal počas jedného leta predať knihy v hodnote až 210 000 dolárov.Získané schopnosti následne dokázal zužitkovať aj po skončení programu a v súčasnosti vedie vlastnú predajnú spoločnosť v Kanade.

„Predajné výsledky sú kvantifikovateľný faktor, no oveľa dôležitejšie sú skúsenosti získané v rámci programu. Práve skúsenosti z Ameriky výrazne pomohli pri budovaní kariéry mne a aj mnohým ďalším absolventom, ktorí úspešne vedú vlastné firmy, alebo pôsobia v spoločnostiach ako Finstat, či North Star Consulting,"vysvetľuje Tomaš Michalik, absolvent Southwestern Advantage a súčasný riaditeľ predaja v spoločnosti Sygic.

Program Southwestern Advantage sa špecializuje na tréning podnikateľských a obchodných zručností študentov, ako je manažment, či samotný predaj. Študenti, z ktorých väčšina študuje na Slovenskej technickej univerzite a Univerzite Komenského, odlietajú v júni do USA, kde absolvujú niekoľkodňové školenie v Nashville. Po absolvovaní školení začnú pôsobiť v rôznych štátoch, ako samostatní podnikatelia, živiaci sa predajom vzdelávacích materiálov miestnym rodinám. Vo voľnom čase majú možnosť cestovať a navštíviť rôzne atrakcie v okolí. Po skončení programu zároveň mnohí z nich využijú zvyšok letných prázdnin na cestovanie po USA. Zárobok, ktorý si môžu priniesť z USA bežne vystačí na celý školský rok, no mnohí zarobené peniaze aj investujú.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.012 s.