Zóny pre každého študenta

JUNIOR INTERNET 2019 hľadá online talenty

AMAVET otvoril registráciu na 14. ročník súťaže. Na súťaž Junior Internet 2019 pozýva AMAVET všetkých nadšencov internetu a programovania. Projekty webových stránok, mobilných aplikácií, blogov alebo vlogov, dizajnov, grafiky a textov na webe sú viac než vítané. Prihlasovať svoje projekty môžu žiaci základných a stredných škôl do 28. februára 2019. Po tomto termíne hodnotiaca komisia, zložená z odborníkov z praxe, vyhodnotí prihlásené práce a organizátor súťaže pozve najzaujímavejšie projekty na prezentáciu počas súťažnej konferencie. Prihlasovanie projektov: http://www.juniorinternet.sk/.

Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl. Prihlásiť sa môže individuálny súťažiaci alebo tím autorov maximálne do troch členov. Finále súťažnej konferencie sa uskutoční 5. a 6. apríla 2019 na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Konferencia je otvorená pre všetkých záujemcov o projekty mladých ľudí či prednášky z IT, grafiky či marketingu. Zvlášť vítané sú školy počas dopoludňajšieho programu v piatok 5. apríla.

Súťaž sa uskutoční pod záštitou prof. Márie Bielikovej, dekanky Fakulty informatiky a informačných technológií STU a Ladislava Mika, vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Odborným garantom Junior Internet-u je IT Asociácia Slovenska a súčasne záštitu nad podujatím prijal prezident asociácie Emil Fitoš.

Súťažné kategórie:

JuniorWEB – naprogramované webové stránky, JuniorDESIGN – digitálne grafické práce na rôzne témy, JuniorTEXT – súťažné texty na vyhlásenú tému, JuniorBLOG – blogy, vlogy, JuniorAPP – aplikácie, JuniorLEARN – vzdelávacie projekty.

Spolu so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku vyhlasujeme súťažnú tému pre kategóriu JuniorTEXT. Pre 14. ročník je témou „Tentoraz hlasujem za...“. „Pre ľudí na Slovensku je pred voľbami do Európskeho parlamentu dôležité zlepšiť ochranu životného prostredia, želajú si viac financií do študijných programov a športu, chcú obmedzenie nelegálnej migrácie, lepšie pracovné podmienky, či väčšiu podporu pre zaostalé regióny. Za čo by ste zahlasovali vy, ak by ste mali možnosť ísť voliť?“uviedol pri tejto príležitosti Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1301/junior-internet-2019-hlada-online-talenty/