Zóny pre každého študenta

Roboty ťa môžu nahradiť v práci. Tieto 4 skills ťa zachránia.

Všade nás strašia s rečami o tom, ako nám nové technológiu zoberú prácu. Či to bude nakoniec tak alebo nie, vedia iba veštice. Každopádne, nie je dobré nechať veci na náhodu. Treba sa začať rozvíjať v oblastiach, ktoré sú a aj budú oceňované zamestnávateľmi. My ti prezradíme, aké zručnosti ti uľahčia schopnosť presadiť sa na trhu práce.

Leadership

Keďže sa mnoho firiem riadi heslom viac hláv, viac rozumu, očakávaj, že veľa pracovných úloh budeš riešiť v skupine s ostatnými kolegami. Niekto tie hlavy však musí efektívne riadiť. Je potrebné, aby to robil takým spôsobom, že ten team efektívne funguje a všetci ťahajú za jeden povraz. Vravíš, že byť veľký menežéris je jednoduché? Ver tomu, že nie je. Vedieť riešiť nezhody, neustále každého motivovať, prihliadať na jeho individuálne potreby a zároveň dosahovať dobré výsledky je ozajstná mágia, ktorá chýba mnohým manažérom a riaditeľom spoločností. 

Kreativita

Máš už pocit, že všetko okolo teba je akosi otrepané a na jedno kopyto? Asi to bude spôsobené nedostatkom kreativity a neschopnosti priniesť nové nápady. Ľudia, ktorí vynašli niečo nové, majú veľmi významné miesto v historických knihách. Nemysli si, že to sa týka len umelcov alebo vedcov. Kreativita má významné postavenie aj v biznise či technológiách, pri vymýšľaní nových postupov alebo finančných modelov. Nevyhováraj sa, že nemáš nápady, dá sa to do istej miery „naučiť“ rôznymi technikami a cvičeniami. 

Kritické myslenie

Kritické myslenie neznamená, že máš všetko kritizovať a ofrflávať. Vedieť porozumieť informáciám z rôznych uhlov pohľadu a nebyť „zaslepený“ len jednou možnosťou je dôležitou súčasťou kritického myslenia. Pýtaš sa, prečo je to dôležité, keď máme uja Google a iné fičúry? Veď práve to. Na internete je obrovské množstvo informácií, ktoré sú nepravdivé a klamlivé. Vedieť vybrať tie správne a ešte správnejšie ich zhodnotiť je skill, ktorým rozhodne zaujmeš.  

Problem solving

V pracovnom živote sú veľké alebo malé problémy na dennom poriadku a tvoja schopnosť sa s nimi vysporiadať je pre teba kľúčová. Šéfovia veľmi nemajú radi, keď za nimi niekto neustále chodí a pýta sa, čo má robiť bez toho, aby samostatne navrhol riešenie. Súčasťou riešenia problémov je aj napr. analýza viacerých možností, vyhodnotenie výsledkov a neustále vylepšovanie. Takže ako vidíš, jedná sa o veľmi hodnotný skill, ktorý nemá len tak hocikto.

Teraz si vravíš: „No dobre a kde sa to všetko naučím?“ Využi jedinečnú šancu a príď si vylepšiť zručnosti v jednotlivých oblastiach prostredníctvom zaujímavých prednášok a workshopov od top expertov na festivale príležitostí Profesia days Bratislava 2019 6. a 7. marca 2019 v Incheba Expo. Vstup je úplne ZADARMO, stačí sa len registrovať na www.profesiadays.sk a hráš o skvelé ceny ako iPhone, GoPro kameru a Fitbit náramok.

Tešíme sa na teba!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1303/roboty-ta-mozu-nahradit-v-praci-tieto-4-skills-ta-zachrania/