Ako si zvoliť správneho prezidenta či prezidentku?

Streda, 06.03.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Vedia naši stredoškoláci, aké právomoci má prezident a aké premiér? Vedia, ako sa prezident na Slovensku volí a kde si overiť pravdivosť informácií o kandidátoch? Šiesti mladí Slováci si tým neboli istí, tak to vzali do vlastných rúk a v rámci projektu Zmudri natočili videokurz o voľbe prezidenta na Slovensku.

„Videá sú dostupné kedykoľvek a kdekoľvek, sú svieže, veríme, že aj vtipné a navyše úplne zadarmo pre každého,“ hovorí zakladateľ projektu Zmudri, Julián Gerhart. „Chceme, aby sa voľby pre mladých spopularizovali a aby pochopili ich dôležitosť. Okrem toho sa s blížiacimi voľbami stupňujú aj antikampane v médiách. Je dôležité, aby mladí ľudia vedeli, kde a ako si môžu overiť informácie o jednotlivých prezidentských kandidátoch.“

Cieľom Zmudri je dostať videokurz k čo najväčšiemu počtu mladých ľudí. Projekt však týmto kurzom nekončí – do mája sú naplánované ďalšie videá o psychohygiene či Eurovoľbách. Zmudri od svojho vzniku v septembri 2018 stihlo vyhrať Social Impact Award, získať feedback na pilotný kurz od vyše 500 stredoškolákov a nadviazať spoluprácu s 30 školami. Nastolené tempo chcú videokurzom o prezidentských voľbách ešte zvýšiť. Aby si v marci aj mladí Slováci mohli povedať, že si zvolili toho správneho kandidáta či kandidátku.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.013 s.