Zóny pre každého študenta

VýťahConf.: Úžasní rečníci na prvej konferencii o vesmírnom priemysle na Slovensku

Prekonať výzvy týkajúce sa budúceho využitia vysokokvalifikovaných odborníkov v regióne si kladie za cieľ VýťahConf., ktorá sa uskutoční 20. marca v Bratislave. Účastníci sa na nej dozvedia najaktuálnejšie informácie o rozvoji kozmického priemyslu a získajú možnosť zapojiť sa do jeho vzniku na Slovensku. Na pódiu vystúpi vyše 15 rečníkov z inštitúcií ako NASA, ESA, PwC, ICEYE alebo Enpulsion.

Úžasné rozhovory, inšpirujúci lídri a nadšení návštevníci. Tí všetci sa stretnú v bratislavskej Mlynici, oceňovanom konferenčnom priestore. Mlynica, ktorá inšpiruje svojim prerodom z továrne na betónové tvárnice na multifunkčný priestor, bola organizátormi zvolená za ideálne miesto na prvý ročník novej konferencie VýťahConf. Misiou konferencie je napomôcť rozvoju sľubných vesmírnych technológií v krajinách strednej a východnej Európy, ktoré sú teraz silne závislé od automobilových závodov a firiem.

Adam Gala, jeden z organizátorov konferencie, sumarizuje, prečo by na konferenciu mal prísť každý, od študentov až po obchodných manažérov, kto to so svojim vzdelávaním a kariérou myslí naozaj vážne: “Slovensko a ďalšie krajiny stredoeurópskeho regiónu sa tešia rastúcim ekonomikám vďaka svojej nižšej základni HDP v minulosti, ale tiež a najmä pre obrovské dotácie na stavbu tovární. Tieto však nezvyšujú pridanú hodnotu, hoci zamestnávajú veľa kvalifikovaných pracovných síl. Naopak, masívna orientácia na jedno odvetvie so sebou nesie veľké riziká. Akékoľvek negatívne trendy naše ekonomiky masívne poškodia. Z tohto dôvodu chceme nastoliť verejnú diskusiu - s témou, ktorá je prospešná pre všetky zainteresované strany. Keď sa pozrieme na to, ako funguje a čo prináša vesmírny priemysel, malo by byť jasné, že tento vlak nám nesmie ujsť. V súčasnosti je v tejto oblasti aktívnych len veľmi málo spoločností. Našim cieľom je zmeniť to."

VýťahConf. sľubuje dobrú spoločnosť. Viac ako 15 rečníkov z celého sveta bude hovoriť o výhodách, výzvach, príležitostiach a realite práce na kozmických technológiách. Medzi nimi sú úspešní podnikatelia, futuristi, kozmickí architekti a inžinieri so zaujímavými projektmi, produktmi a výsledkami. Streda 20. marca 2019 bude prekypovať inšpiráciou.

Pre úplný a aktuálny zoznam rečníkov navštívte stránku www.vytahconf.com, kde nájdete ich úspechy, viac informácií o VýťahConf. a čoskoro aj program a témy prezentácií.

Jeden deň by však bol pre pobyt týchto zvučných mien na Slovensku príliš málo. Organizátori VýťahConf. v týchto dňoch kontaktujú miestne aj nadnárodné firmy v Bratislave a okolí s ponukou workshopov rečníkov nasledujúci deň po konferencii. Ide o jedinečnú šancu pre firmy posunúť svoj biznis na vyššiu orbitu.

VýťahConf. je konferencia združujúca zanietených expertov založená na dobrovoľníckej báze a hľadá nové partnerstvá, ktoré chce v najbližších mesiacoch využiť aj pri ďalších aktivitách v rôznych európskych krajinách. Ak máte záujem napomôcť v týchto malých krokoch pre človeka, organizátori budú vďační za kontaktovanie.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1317/vytahconf-uzasni-recnici-na-prvej-konferencii-o-vesmirnom-priemysle-na-slovensku/