Zóny pre každého študenta

Beh ulicami Banskej Bystrice k lepšiemu poznaniu mesta a Európskej únie – projekt Vzdelanie je budúcnosť vyvrcholí orientačným behom

Beh ulicami Banskej Bystrice k lepšiemu poznaniu mesta a Európskej únie. Projekt Vzdelanie je budúcnosť‘‘, ktorý Euroatlantické centrum organizuje už tretí rok, znovu speje do finálnej fázy. Tú predstavuje orientačný beh vybraných žiakov základných škôl z Banskej Bystrice cez mesto v ,,srdci Európy‘‘. Finále projektu sa uskutoční vo štvrtok, 25. apríla 2019 na námestí Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Projekt je realizovaný s finančnou podporou mesta Banská Bystrica.

Vo štvrtok, 25. apríla 2019, vyvrcholí tretí ročník projektu „Vzdelanie je budúcnosť‘‘ orientačným behom naprieč historickým centrom Banskej Bystrice. V tomto ročníku bolo zapojených do projektu 6 základných škôl. Z každej základnej školy bolo vybraných päť najlepších žiakov, ktorí postúpili do finále tohto projektu. Ako stanoviská orientačného behu budú slúžiť kultúrne inštitúcie v centre mesta, v ktorých si žiaci preveria svoje vedomosti o Banskej Bystrici a jej histórii. V tomto finále súťažiaci budú upevňovať prácu v kolektíve, svoju rýchlosť ale aj šikovnosť.

V prvá časť projektu pozostávala zo 6 interaktívnych hodín na základných školách mesta, kde sa členovia Euroatlantického centra a zároveň študenti Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov so žiakmi rozprávali o Európskej únii, jej činnosti a fungovaní. Hodina začala krátkym výkladom prostredníctvom prezentácie, ktorej cieľom bolo plynulo prejsť k diskusii so žiakmi. Na postup do finále bolo potrebné absolvovať vedomostný test a aktívne sa zapájať do diskusie. Cieľom tohto projektu je zvýšiť povedomie žiakov o Európskej únii, v súvislosti s blížiacimi sa voľbami a vzbudiť u nich záujem o túto problematiku.

Projekt „Vzdelanie je budúcnosť“ je organizovaný Euroatlantickým centrom s finančnou podporou mesta Banská Bystrica. Partnermi podujatia sú Fakulta politických a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, Radnica mesta Banská Bystrica, Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici, Dom Matice slovenskej v Banskej Bystrici, Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici a Stredoslovenské múzeum Thurzov a Matejov dom.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1341/beh-ulicami-banskej-bystrice-k-lepsiemu-poznaniu-mesta-a-europskej-unie-projekt-vzdelanie-je-buducnost-vyvrcholi-orientacnym-behom/