EUROVOĽBY: Diktuje nám Brusel, ako máme mať zakrivené banány?

Utorok, 14.05.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Je pravdou, že nám Brusel diktuje, čo máme robiť a ako máme mať zakrivené banány? Prináša nám EÚ výhody alebo naopak napáchala viac škody ako úžitku? Plní si svoju funkciu tak, ako má? Aj tejto téme sme sa pozreli na zúbok a všetky dôležité informácie, ktoré sú podstatné aj pre tvoj život, zhromaždili v pár zábavných videách. 

Prvou a najväčšou výhodou EÚ je udržiavanie mieru a unikátna spolupráca národov, o akej mohli v minulosti ľudia naozaj len snívať. Možno si hovoríš, že to je príliš všeobecný dôvod na to, aby ťa trápil. Skúsme teda niečo, čo by sa ťa priamo dotýkalo.

Určite si už niekedy počul a rozmýšľal nad Erasmom, však? Party....ehm, štúdium na zahraničnej škole, ktorú ti ešte aj niekto platí, neznie tak zle. Aj Erasmus máme vďaka EÚ a teraz si predstav, že sa niekto o teba takto stará, dáva ti výhody a tvojou jednou jedinou povinnosťou je ísť raz za 5 rokov vhodiť papierik do urny a ty sa na to vybodneš.

Aby sme boli objektívni, Európska únia má aj svoje nevýhody a práve preto 

nechceme dovoliť, aby sa tam dostali ľudia, ktorí vedia o fungovaní únie akurát tak z Wikipédie, vymýšľajú klamstvá a svojim populistickým správaním chcú ohrozovať chod EÚ a tým pádom aj našu spoločnosť.

Po úspešnom kurze na tému prezidentnskcýh volieb sme sa rozhodli spracovať aj tému „volieb do EÚ,“ v ktorej ti rýchlo a výstižne vysvetlíme zákonitosti fungovania a to, čo vlastne tí páni a dámy v Europarlamente môžu ovplyvniť. 

Sme tím 6 mladých ľudí, ktorý po nociach pracuje na scenároch, videách a budovaní kontaktov. Chceme ukázať, že aj keď je ťažké robiť veľké, systémové zmeny v štáte, v dnešnej dobe vieme informácie potrebné pre tvoj reálny život šíriť prostredníctvom zábavnej formy. 

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.014 s.