Zóny pre každého študenta

Uzly a pomaranče – letný teenagerský film mieri do kín

Prvá láska. Komplikovaný vzťah k otcovi po matkinej smrti. Hľadanie vlastného miesta v partii a jeho udržanie. A to všetko v krásnom horskom prostredí, kde sa síce žije krásne, no predsa len je to trochu nuda, keď máš štrnásť rokov… Taký je aj Darkov svet. Spoznať ho môžeš vo filme Uzly a pomaranče, ktorý vznikol aj so slovenskou účasťou a čoskoro príde do našich kín.

Leto, dobrodružstvo a láska so všetkým, čo k nej patrí… Uzly a pomaranče ťa zabavia aj dojmú. Film vznikol na základe úspešnej českej teenagerskej knihy, preloženej do piatich jazykov. Hlavnému hrdinovi sa v jej príbehu obráti naopak celý život, keď mu zomrie mama. Príde o všetky istoty a musí znášať novú zodpovednosť, ktorú nie celkom dobre znáša jeho otec. V Darkovom živote sa však objavia kone, ktoré mu pomôžu prekonať viaceré prekážky a dovedú ho vlastne až do dospelosti.

Vo snímke, ktorá sa odohráva na česko-nemecko-poľskom pohraničí, sa objavia aj slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Eva Sakálová. Hlavného hrdinu stvárňuje vychádzajúca česká hviezda – sympatický Tomáš Dalecký – a svoju prvú filmovú úlohu si strihla obľúbená speváčka Ewa Farna. Letný teenagerský film do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film už 13. júna 2019.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1364/uzly-a-pomarance-letny-teenagersky-film-mieri-do-kin/