Zóny pre každého študenta

Poznáme víťazov Red Bull Neymar Jr's Five 2019

Slovensko má víťazov druhého ročníka futbalového turnaja Red Bull Neymar Jr’s Five. Po štyroch kvalifikačných zastávkach, jednom veľkom finále a viac ako 400 odohratých zápasoch sa v sobotu v areáli gymnázia Gamča v Bratislave rozhodlo o šampiónoch v malom futbale.

V skutočne horúcom počasí predviedli všetky tímy fantastické výkony, ale miestenky na svetové finále v Brazílii čakali iba na tie najlepšie. V Praia Grande budú naše farby nakoniec hájiť dve nepremožiteľné partie – obhajkyne titulu z minulého roka Spartak Myjava a mužský tím Thisismysen z Banskej Bystrice. V konkurencii 156 tímov z celej krajiny zabojovali z plných síl a vyradili všetkých, ktorí im stáli v ceste za celkovým víťazstvom. Už o mesiac sa postavia na ihrisko v Neymarovom inštitúte a hrať budú proti tímom z ďalších 47 krajín.

Baby zo Spartak Myjava sa už tešia na atmosféru v Brazílii a veria, že tento rok sa umiestnia ešte na lepšom mieste. Po minuloročnej skvelej tretej priečke sú pripravené vyhrať. Zita Baníková hovorí za celý tím: „Atmosféra tu bola skvelá, chalani skvelí, baby kamarátky, bol to veľmi dobrý turnaj.“ Baby do toho išli dnes naplno, pokračuje Zita: „V každom zápase si musíte veriť, pokiaľ si neveríte a nie ste aspoň troška sebavedomý, tak to proste nejde. Takže my sme verili do poslednej chvíle, do poslednej chvíle sme aj bojovali a vyplatilo sa to. Sme šťastné a uvidíme, čo to bude v Brazílii. Budeme sa snažiť!“

ŽENSKÉ VÍŤAZKY

  1. Spartak Myjava
  2. A4ka
  3. Baby z NŠK

Partia kamarátov z Thisismysen z Banskej Bystrice účasť na Red Bull Neymar Jr’s Five pôvodne ani neplánovala. Lukáš Riša si však teraz ide naštudovať všetko, čo ich vlastne na svetovom šampionáte čaká: „Sme radi, ale ani sme nedúfali, že pôjdeme do Brazílie. Na svetovom turnaji čakám kvalitu, Juhoameričania sú veľmi dobre technicky vybavení hráči, takže budeme musieť potrénovať. Veľmi sa tešíme a dáme do toho všetko, aby sme dobre reprezentovali Slovensko, keď už to dnes vystrelilo tak, že sme prví.“

MUŽSKÍ VÍŤAZI

  1. Thisismysen
  2. To-Day Hydrokres
  3. Morghan Team

Do povzbudzovania sa dnes opäť pridal aj Laco Borbély, v bratislavskom finále mal totiž až dva tímy, ktoré koučoval. A podporu mladým hráčom prišiel ukázať aj tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal. Dnes to bol ďalší úspešný a rekordný ročník. Celkový počet 1050 registrovaných hráčov vsietil do brán na štyroch kvalifikáciách a jednom finále 1519 gólov. Teraz už sledujte cestu slovenských tímov za brazílskym snom. A držte im palce!

O TURNAJI RED BULL NEYMAR JR’S FIVE

Globálny turnaj brazílskeho útočníka Neymara Jr prostredníctvom futbalu spája celý svet. Pravidlá hry sú jednoduché - zápasy sú rýchle, technické a trvajú maximálne desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Turnaj dáva priestor tímom zo všetkých kútov sveta - mužským, ženským aj zmiešaným. Tento rok sa do neho zapojilo 48 krajín a takmer 100 000 hráčov.

Tohtoročný Red Bull Neymar Jr’s Five je už štvrtým v poradí, na Slovensku prebehol po druhý raz. Prvé miesto v národnom finále zabezpečilo víťazným tímom účasť na svetovom šampionáte v brazílskom Praia Grande. V júli 2019 sa v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych majstroch, ktorí si zahrajú aj proti Neymarovi a jeho kamarátom. Úvodný ročník v roku 2016 vyhrali Brazílčania, kráľmi malého futbalu v roku 2017 sa stali Rumuni a minulý rok trofeje nad hlavy zodvihli Mexičania a ženský tím z Brazílie. Na finále v roku 2018 sa v Južnej Amerika darilo aj Slovákom. V silnej konkurencii tímov z viac ako šesťdesiatich krajín obsadil Atletico Trnava F.C deviate miesto a dievčatá zo Spartak Myjava sa tešili zo skvelej tretej priečky.

Viac info, fotiek a report z finále nájdete na redbull.sk/neymar.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1371/pozname-vitazov-red-bull-neymar-jr-s-five-2019/