Slovenským hradom pomôžu dobrovoľníci zo zahraničia

Streda, 03.07.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Už 26. rok prídu na Slovensko pomáhať dobrovoľníci z celého sveta. Tento rok privítame 68 dobrovoľníkov z Brazílie, Dánska, Taiwanu, Nemecka, Talianska, Turecka a iných krajín na 8 medzinárodných dobrovoľníckych táboroch (workcampoch).

Dobrovoľníci pomôžu s renovováciou hradov (Brekov, Šebeš a Uhrovec). Pripravia zábavné voľnočasové aktivity a výlety pre ľudí s postihnutím v DSS Integra v Bratislave, OZ Barlička v Prešove, či pre deti v Šuranoch. Pomoc potrebuje aj dedinka Slatinka pri Zvolene, kde budú prebiehať najmä environmentálne práce. Tí, ktorí sa radi starajú o zvieratá, ocenia workcamp v Zlatnej na Ostrove.

Na každom tábore sa uskutoční podujatie „Hody kultúr“. Na účastníkov čakajú prezentácie krajín a kultúr dobrovoľníkov. Vítaní sú všetci z okolia. Pozvánky uverejníme na stránke www.inex.sk a Facebook INEX Slovakia.

Prvý medzinárodný dobrovoľnícky tábor (workcamp) sa uskutočnil po skončení prvej svetovej vojny. Tábory trvajú 1-3 týždne a ročne sa ich zúčastní 14 000 dobrovoľníkov, ktorí vycestujú a pomôžu bez nároku na mzdu. Odmenou sú im nové priateľstvá, zlepšenie sa v cudzom jazyku, stávajú sa samostatnejšími, tolerantnejšími, flexibilnejšími a otvorenejšími novým výzvam.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.019 s.