Spoznávajte svet na cestovateľskom festivale Infofest 2019

Pondelok, 08.07.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Portál Infoglobe v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš organizuje v poradí druhý ročník medzinárodného cestovateľského festivalu Infofest, ktorý sa uskutoční v piatok 12. a v sobotu 13. júla 2019 na Námestí osloboditeľov a v Dome kultúry Liptovský Mikuláš.

Festival infofest 2019 prinesie prednášky profesionálnych cestovateľov o známych i neznámych miestach zo všetkých kútov sveta. Návštevníkov podujatia zavedie do Tchaj-wanu, Iránu, Kene, Číny, Japonska, Talianska, na Nový Zéland, Korziku aj do Austrálie, či Madagaskaru. Nemenej atraktívne budú aj fascinujúce zážitky z cestovania po legendárnej Route 66, Pacific Crest Trail vedúcej z Mexika do Kanady či Ceste svätého Jakuba (Camino de Santiago). Chýbať nebude ani Slovensko. Spoznáte úžasné slovenské hory, ako aj očarujúce miesta.

Vynechať by ste nemali ani prednášku spojenú s krstom nového turistického sprievodcu Tatry pre deti z rodinného vydavateľstva Dajama. Výnimočným zážitkom pre návštevníkov festivalu bude aj prehliadka 60 krásnych historických automobilov v rámci akcie Rallye Retro Prague Classic, ktorá bude v čase konania festivalu prechádzať mestom. V neposlednej rade vás čaká festivalová cesta za kávou či pochúťkami v miestnych kaviarňach a reštauráciách.

Okrem prednášok vás čaká aj bohatý sprievodný program. Tešiť sa môžete na projekcie krátkych cestovateľských videí z domova i zo zahraničia, komentované prehliadky mesta Liptovský Mikuláš, infostánky s výletnými inšpiráciami, ako aj na fotografickú výstavu redakcie portálu Infoglobe a jej spolupracovníkov, ktorá odhalí krásu krajín, ľudí, pamiatok či prírody. Pre všetkých návštevníkov festivalu organizátori pripravili obľúbenú tombolu. Tí, ktorí sa do nej zapoja, budú zaradení po obidva festivalové dni do žrebovania o atraktívne ceny (švajčiarske hodinky, turistické knihy, súdky piva, vstupenky a poukážky do zámkov i na koncerty). Detských návštevníkov isto zaujme maľovanie na tvár alebo skákací hrad, na ktorom sa môžu poriadne vyšantiť.

Takzvanou čerešničkou na torte budú hudobné vystúpenia v podaní folklórnej skupiny Kriváň, speváčky Dominiky Mirgovej či skupiny Verona (CZ). Hlavným hudobným hosťom bude Vašo Patejdl, jeden zo zakladateľov a členov legendárnej skupiny Elán. Infofestom vás bude aj tento rok prevádzať moderátor Marián Galajda.

Vstup na festival je voľný, avšak počet miest v kinosále Kultúrneho domu Liptovský Mikuláš je limitovaný do naplnenia kapacity. Kompletný program a priebežné festivalové zaujímavosti nájdete na oficiálnych stránkach podujatia: www.infofest.sk

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.016 s.