Niektorí ho milujú, iní nenávidia - zaujímavosti (nielen z histórie), ktoré si o Samsungu doteraz nevedel

Piatok, 26.07.2019 09:00 redakcia
Správy pre študentov

Názov spoločnosti znamená v kórejčine “tri hviezdy”. Tie sa tiež nachádzajú v pôvodnom logu, na ktoré si už dnes spomenie len málokto. Či patríte k tímu Samsung alebo Apple (údajne nič medzi tým neexistuje), jedno je isté - tieto dva obchodné giganty spolupracujú, a nie je to veru žiadnym tajomstvom. Už pôvodný iPhone a niektoré ďalšie zariadenia bežali na procesorovom čipe zhotovenom práve spoločnosťou Samsung. Pokiaľ ťa doteraz nič z toho neprekvapilo, tu je pár zaujímavostí, ktoré to zmenia. 

  • Prvý produkt predstavený firmou Samsung Electronics, bol 12-palcový čiernobiely TV set v roku 1970. Dovtedy sa spoločnosť venovala napríklad obchodu so sušenými rybami, rezancami, ale založila aj cukrovar či postavila najväčší vlnený mlyn v Daegu.
  • Pôvodne firma začala s dvoma dizajnérmi, dnes ich už má na trvalý úväzok niečo cez 900. A to už je šialené číslo, nie?
  • Za posledných pár desaťročí sa firma stala najväčším dodávateľom pamäťových kariet na svete, ako aj najpredávanejším výrobcom televízorov za posledných 10 rokov.
  • V roku 2004 mal Samsung možnosť kúpiť Android, avšak v ňom nevidel žiaden potenciál. O pár týždňov ho kúpil Google, a tomu poviem naozaj prepásnutá príležitosť.
  • Ani po tomto kroku však spoločnosť nemôže smútiť. Na svojom konte má naozaj príjemné sumy, o čom svedčí aj fakt, že v roku 2012 investovala viac ako 10 miliárd dolárov do vývoja a výskumu, čo tvorí len niečo cez 6% príjmov spoločnosti. 
  • Na záver jeden mierne morbídny - v roku 2014 zabil muž svoju priateľku tabletom od Samsungu po tom, čo jej zakázal ísť na Facebook.

Príbeh o telefóne s personalizovaným krytom 

Milý príbeh sa stal fanúšikovi Samsungu menom Shane v Kanade. Všetko sa to začalo dobrých pár rokov dozadu jedinou správou na Facebooku. Spoločnosti Shane napísal jednoduchú správu, v ktorej sa spýtal, či by bolo možné dostať Samsung Galaxy S III zadarmo. K tomu všetkému priložil obrázok roztomilého dinosaura, ktorého sám nakreslil spoločnosti virtuálne venoval 

Od Samsungu mu po pár dňoch prišla negatívna odpoveď s vysvetlením, že neexistuje spôsob, akým by mu mohli telefón poslať bez platenia, nakoľko by to firma neustála, keby mala zakaždým vyhovieť podobným prosbám. Na záver priložili obrázok kengury ako reakciu na dinosaura. Milé, nie? Tu však príbeh nekončí.

Zarytý fanúšik Shane sa s verejnosťou podelil o screenshot celej konverzácie, z ktorého sa zakrátko stal virál. Nie som si istá, či Samsung presvedčila práve reklama, ktorú mu Shane urobil alebo to, že sa im prostredníctvom správy pochválil aj doterajšou zbierkou jeho výrobkov, ale spoločnosť mu zakrátko poslala správu s tým, že má čoskoro očakávať zásielku s novým modelom. Všetko sa to odohralo v čase pred jeho uvedením na trh. Najväčším prekvapením bol však samotný kryt, ktorý na sebe niesol obrázok dinosaura nakresleného samotným Shaneom. Vďaka sociálnym sieťam tak získal jediný prispôsobený model Galaxy S III v Kanade.

Dnes je však už množstvo dostupných spôsobov, ktorými si aj sami dokážete vyrobiť originálne puzdro na mobil Samsung. Stačí si vytlačiť či nakresliť požadovaný obrázok a vložiť do transparentného obalu, ktorý aplikujete na svoj smartfón, či využiť možnosť výroby rôznych predajcov.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.014 s.