Zóny pre každého študenta

Futbal, drogy aj nevera – do kín mieri šokujúci dokument Diego Maradona

Je talentovaný. Je uznávaný. Je kontroverzný. Na futbalových štadiónoch, ale aj na divokých večierkoch si toho preskákal omnoho viac, než by bolo pre priemerného človeka zdravé. Maradona má však od priemeru ďaleko, Maradona – to je v každom smere prvá liga! V novom dokumentárnom filme sa o fenomenálnom futbalistovi dozvieme aj veci, ktoré sme netušili. A že o ňom netušíš celkom nič? Opýtaj sa tatka a vezmi ho do kina, zaručene aj on zistí niečo nové.

Diego je normálny chalan z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. Fanatický obdiv a slávu je však ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokaín ani kontakty s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča... Vrcholy aj pády futbalovej legendy prináša do slovenských kín rovnomenný dokument Diego Maradona.

„Je to ozajstný bojovník,“ hovorí o ňom režisér Asif Kapaida (filmy Senna alebo Amy) a dodáva: „Nezáleží na tom, koľkokrát spadne, vždy sa postaví a pokračuje ďalej. Ako by niekto s podobným pôvodom, kto si prejde všetkým, čím si prešiel on, mohol ostať bez následkov?“

Režisér je známy svojím úprimným prístupom k účinkujúcim, vďaka čomu sa mu darí získať si ich dôveru. V prípade Maradonu to nebolo inak a rozprávali sa aj o jeho drogových škandáloch, kontaktoch s mafiou či nemanželských deťoch, ktorých má niekoľko. Dokumentárny film Diego Maradona o hráčovi, ktorý bol viacerými anketami zvolený za najlepšieho futbalistu všetkých čias, uvedie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film 15. augusta 2019.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1395/futbal-drogy-aj-nevera-do-kin-mieri-sokujuci-dokument-diego-maradona/