Zóny pre každého študenta

Festival Punkáči deťom rozširuje program o sprievodné akcie a zaujímavé organizačné novinky

Väčší areál, veľké kapely, viac návštevníkov. A to nie sú jediné lákadlá 9. ročníka benefičného festivalu PUNKÁČI DEŤOM. Okrem kapiel ako THE LOCOS, THE RUMJACKS, TOTAL CHAOS či LION’S LAW by ste mali v dátume 29. až 31. august zavítať na trenčianske letisko aj kvôli rôznym sprievodným akciám a organizačným vylepšeniam.

Festival si stále zachováva svoju myšlienku, ktorou je finančná podpora nadácie Pomoc deťom v ohrození, ktorá finančné prostriedky rozdeľuje chorým, týraným, zanedbávaným, zneužívaným, postihnutým deťom alebo deťom, ktoré sa ocitli v ohrození zdravia a života. Nadácii venuje časť výťažku zo vstupného. Zvyšok financií použije práve na to, aby návštevníci tejto obľúbenej akcie zažili nezabudnuteľné 3 dni.

„Okrem hlavného pódia sme pripravili pre návštevníkov aj doplnkový open air stage, kde budú počas dňa akustické vystúpenia, cestovateľské prednášky, slam poetry a každý večer sa táto scéna ukončí after párty s rôznymi DJ-mi,“ prezrádza organizátor Andrej Siget. „Aby toho nebolo málo, tak sme pripravili v spolupráci s filmovým serverom Kinečko aj tretiu scénu, kde sa budú premietať rôzne zaujímavé filmy a dokumenty. Keď už na ostatných scénach skončí program, v Kinečko stane bude zábava pokračovať aj nočnou video rockotékou.O aktívnu zábavu pre malých aj veľkých sa na festivale postará Tarzania Trenčín, ktorá na festival prinesie množstvo aktivít.“

Zaujímavé sprievodné akcie nebudú jedinými vylepšeniami, na ktoré sa punkáči aj nepunkáči na letisku v Trenčíne môžu tešiť. Novinky poodhalil Siget: „Veľa vecí je ešte stále v štádiu riešenia, ale pripravili sme pre návštevníkov prenájom uzamykacích skriniek s elektrickou zásuvkou, kde si budú môcť nabiť telefón alebo fotoaparát. Tieto skrinky je možné zakúpiť cez predpredajovú vstupenku a už teraz ich je polovica vypredaná. Taktiež je možnosť zakúpiť si v predpredaji parkovacie miesto na festivale, ktoré je lacnejšie ako pri kúpe na mieste festivalu.“

Organizátori nezabúdajú ani na to, aby si na svoje prišli aj hladné krky, zástancovia ekologického správania, zberatelia suvenírov a, samozrejme, aby boli splnené všetky hygienické požiadavky. „Tento rok sme rozšírili aj gastro ponuku jedál a nebudú chýbať ani mobilné kaviarne. V spolupráci s našimi partnermi sme navýšili počet toaliet na takmer trojnásobok, k dispozícii budú aj mobilné sprchy či cisterna s pitnou vodou. Festival bude aj tento rok používať vratné kelímky, aby sme čo najviac znížili odpad vyprodukovaný na festivale. Rozšíril sa aj festivalový merchendise, tento rok tričká kreslil známy slovenský karikaturista Martin Shooty Šútovec. Tričká aj s ďalším festivalovým sortimentom si je možné zabezpečiť vopred cez email punkacidetom@gmail.com alebo v stánku na festivale,“ informuje Andrej Siget.

Predpredaj nasvedčuje tomu, že tento rok bude nadpriemerná návštevnosť. Permanentky sa míňajú naozaj rýchlo a už v týchto dňoch sa organizátori tešia z väčších čísel predaja ako minulý rok. Najviac lístkov sa však predá až posledné dni pred festivalom, tak sme sami zvedaví, koľko sa nás nakoniec na festivale stretne,“ teší sa organizátor. 

Na festivale PUNKÁČI DEŤOM vystúpi na Letisku Trenčín v dátume 29. – 31. august 2019 viac ako tridsiatka kapiel. Štvrtok bude patriť bandám THE LOCOS, DAVOVÁ PSYCHÓZA, POLEMIC, NEŽFALEŠ, UŽ JSME DOMA, ADACTA, BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ, PUNK FLOID, DISIDENT, PARKETOVÝ LEV a VÝSTRAHA. V piatok na to na hlavnom stagei roztočia TOTAL CHAOS, PUNKREAS, CATASTROFY, ROZPOR, MEDIAL BANANA, HUDBA Z MARSU, BABYSECOND HAND, ARROGANT TWINS, JUST WAR, CASCABEL a RV 4. Posledný deň si hrací čas podelia formácie THE RUMJACKS, LION’S LAW, ČAD, NEKULTÚRA, EXNI TO, VISION DAYS, THE WILDERNESS, MUERI, DEGRADACE, TRAGEDIS a THE CURLIES.

Permanentky na festival, ale aj jednodňové vstupenky na sobotu, parkovanie či zamykacie skrinky sú stále v predaji na webe www.punkacidetom.sk. Zakončite leto tou najlepšou zábavou s dobrým úmyslom na benefičnom festivale PUNKÁČI DEŤOM!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1397/festival-punkaci-detom-rozsiruje-program-o-sprievodne-akcie-a-zaujimave-organizacne-novinky/