#WomenOfMAGNA: Ženy pomáhajú ženám, ale aj ostatným v núdzi

Sobota, 17.08.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Svetový humanitárny deň je tento rok venovaný ženám, ktoré pomáhajú.

V pondelok 19. augusta si pripomenieme Svetový humanitárny deň. V roku 2019 je venovaný ženám - humanitárnym pracovníčkam, ktoré pomáhajú v humanitárnych krízach po celom svete a je spojený s hashtagom #WomenHumanitarians.

Humanitárna organizácia MAGNA sa popri pomoci deťom, dlhodobo zameriava na pomoc ženám a dievčatám. Aj preto v našich radoch pracujú v humanitárnych krízach po celom svete stovky žien. Ruky mnohých lekárok a sestier MAGNA ošetrujú zranenia, pomáhajú pri pôrodoch, poskytujú pomoc hladujúcim. Psychologičky a terapeutky MAGNA počúvajú traumatizujúce príbehy tých, čo prežili vojnu, sexuálne násilie, znásilnenie, alebo sa snažia vyrovnať so životom s HIV/AIDS. Máme v našich radoch aj desiatky komunitných pracovníčok, ktoré pomáhajú sprostredkovať liečbu priamo vo svojich komunitách. V pozadí, za projektami MAGNA, zase stoja ženy, ktoré sa starajú o to, aby sme peniaze vynaložili čo najefektívnejšie, aby ste s nami mohli komunikovať, a aby ste sa dozvedeli ako sme použili váš dar.

“MAGNA sa od svojho vzniku zameriava aj na zdravie žien. V našich nemocniciach sme zachránili tisíce z nich, či už to bolo v Sýrii, v Kambodži, v Iraku, v Libanone, v Južnom Sudáne, či na Haiti alebo v DR Kongo. A je samozrejmé, že ženy – humanitárne pracovníčky zohrávajú významnú úlohu a majú v MAGNA rovnaké príležitosti a postavenie ako muži. O to viac, že mnohým ženám v núdzi, či chceme, či nie, vedia lepšie pomôcť a počúvať ich trápenia práve ženy,” hovorí operačná riaditeľka MAGNA Denisa Augustínová.

“Často hovoríme o našich pacientoch, o ľuďoch v núdzi, pomoc ktorým je pre nás na prvom mieste. No myslíme si, že je dôležité, aby ste spoznali aj tých, ktorí túto pomoc poskytujú. Naše tímy po celom svete tvorí viac ako 1.000 ľudí, preto vám prostredníctvom našich profilov na sociálnych sieťach v nadchádzajúcich dňoch chceme predstaviť niektoré z našich kolegýň a ich prácu,” dopĺňa výkonný riaditeľ MAGNA Martin Bandžák.

Ak chcete MAGNU a jej humanitárne pracovníčky podporiť v pomoci ľuďom v núdzi, pridajte sa k nám na sociálnych sieťach, a zdieľajte ich príbehy s hashtagom #WomenOfMagna.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.019 s.