Zóny pre každého študenta

Veľkolepá a emotívna, taká bola premiéra filmu Kto je ďalší?

12-sálové multikino Cinemax v Bratislave hostilo viac ako tisíc premiérových hostí nového slovenského filmu Kto je ďalší?. Filmová udalosť roka ohromila prvých divákov. Standing ovation, všetky médiá, významní hostia.

Diváci boli šokovaní a vychádzali v tichosti zo sál, nečakali, že film nakrútený podľa skutočných udalostí, môže byť tak aktuálny a autentický. Neverili, že šikana cez sociálne siete môže priviesť mladé dievča k pokusu o samovraždu. Boli očarení krásnymi zábermi rooftopperov, ktorí bez istenia zdolávajú najvyššie stavby sveta – a robia to riskujúc vlastné životy pre čo najviac lajkov. Zábery zo závratných výšok sú také očarujúce, že to chcete zažiť. Čo ale určite nechcete vidieť, je ako sa prihovára dospelý muž dievčatkám a pokúša sa ich sexuálne vydierať.

Počúvam prvé reakcie na film. Sú to slová prekvapenia, dojatia a emotívnych vlastných príbehov. Som z tých pozitívnych reakcií zaskočený. Ako keby ten film ľudom otvoril srdcia“, povedal režisér a autor scenára filmu Miro Drobný.

Som šťastná, nečakala som toľko emócií. Ak náš film pomôže, aspoň jednému človeku, ktorý to potrebuje, malo to celé zmysel“, hovorí mladá slovenská raperka Aless, ktorá si vo filme zahrala samú seba.

„Všetci rodičia, by mali vidieť film Kto je ďalší?. Ukáže im svet internetu, o ktorom ich deti možno mlčia“, doplnil herec Peter Brajerčík.

Ruská herečka Angela Nikolau: „Keď sme preberali hlavnú cenu na filmovom festivale v Moskve, mala som obavy, či sa film bude páčiť aj divákom na Slovensku. Teraz vidím, že jeho medzinárodný úspech nebola náhoda.“

„Je to film, ktorý by mal vidieť každý a nezáleží na tom či na Slovensku alebo v Amerike. Pracoval som na mnohých filmoch, ale Kto je ďalší? so sebou nesie asi najväčšie posolstvo. Ďakujem, že som mohol byť jeho súčasťou“, povedal po premiére americký herec Brian Caspe.

Pre divákov je pripravená promo tour filmu v mestách: 22.8.2019 CINEMAX Bory Bratislava (19:00 hod.), Amfiteáter Senec (20:30). 23.8.2019 CINEMAX Nitra (18:00) a CINEMAX Aréna Trnava (20:00). 24.8.2019 CINEMAX Prešov (18:00), CINEMAX Košice (20:00) a Amfiteáter Košice (21:00), 25.8.2019 CINEMAX Banská Bystrica (17:30) a Golden Apple Cinema Liptovský Mikuláš (19:30), 26.8.2019 CINEMAX Žilina (17:00) a CINEMAX Trenčín (19:00).

Premiéra filmu Kto je ďalší? pre divákov na Slovensku je naplánovaná na 22. augusta v rekordnom počte kín. O réžiu, scenár aj produkciu sa postaral Miro Drobný, režisér kinového trháku Rytmus sídliskový sen. Na filme odborne spolupracovala aj linka Pomoc.sk:

Linky pomoci po premiére filmu posilňujú svoje kapacity. Očakávame nárast kontaktov od mladých ľudí, ktorí nám budú chcieť vyrozprávať svoj príbeh a hľadať riešenia a pomoc,“ povedala Táňa Ivanič z nonstop linky 116111.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1399/velkolepa-a-emotivna-taka-bola-premiera-filmu-kto-je-dalsi/