Zóny pre každého študenta

Boj proti démonickému klaunovi pokračuje – kiná zvalcuje horor To Kapitola 2!

Po rokoch sa vracajú tam, kde sa už raz zdalo, že porazili zlo. Démonický klaun Pennywise sa vracia do mestečka Derry a je na členoch Klubu núl, aby sa mu znova postavili. Budú však musieť čeliť hrozbe väčšej ako kedykoľvek predtým. Zlo ich už pozná a je na nich pripravené.

Čoho sa najviac bojíte? Nemusíte to priznávať verejne – klaun Pennywise z megaúspešného hororu To (2017) o vašich strachoch vie a nebojí sa ich použiť proti vám. Tak to urobil skupinke teenagerov, ktorá však spojila svoje sily a zdalo sa, že ho porazila. Ubehlo 27 rokov, všetci členovia Klubu núl žijú vlastné životy, roztrúsení kade tade, s viac či menej úspešnými kariérami a viac či menej šťastnými rodinami. Do rodného zapadákova sa však musia vrátiť všetci, inak hrozí, že zlo ovládne nielen ich nudné malomesto...

Horor To Kapitola 2, ktorý príde do kín 5. septembra, nie je len ďalším z filmových pokračovaní, čo ťažia z úspechu jednotky. Spisovateľ Stephen King napísal knihu, v ktorej sa príbeh odohráva v dvoch časových líniách – v detstve hrdinov a v ich dospelosti. A práve do ich dospelých životov nás zavedie dvojka, ktorú nakrútil rovnaký režisér (Andy Muschietti) s rovnakým tímom, doplneným o herecké hviezdy. Na plátnach sa objaví oscarovská nominantka Jessica Chastain (Interstellar), obľúbený James McAvoy (Rozpoltený či posledné filmy X-men) alebo Finn Wolfhard zo seriálu Stranger Things. Ako diabolský klaun sa vráti Bill Skarsgård, ktorého stvárnenie známeho záporáka sa stalo aboslútne kultovým.

Pre fanúšikov hororu vyslovenú „must see“ záležitosť do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1401/boj-proti-demonickemu-klaunovi-pokracuje-kina-zvalcuje-horor-to-kapitola-2/