Do kín prichádza film Stehlík s krásnym príbehom o smútku a láske

Pondelok, 09.09.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Prenášanie knižného príbehu na filmové plátno, to sa síce deje celkom často, ale málokedy vedie k výsledku, čo by stál za pozornosť. Film Stehlík môže zneistiť poetickým názvom, ale výsledok si pozornosť rozhodne zaslúži. Do našich kín príde 12. septembra a rozpráva silný príbeh vo vizuálne úžasnom prevedení.

Theodor „Theo“ Decker mal 13 rokov, keď mu zabili mamu počas bombového útoku v Metropolitnom múzeu umenia. Také čosi človeku zmení život... A ten jeho sa stal cestou plnou smútku a viny, ale aj lásky. Stehlík z názvu odkazuje na obraz, ku ktorému sa Theo upína – známa maľba vtáka pripútaného k bidlu mu dáva nádej, že on sám sa od hrozných spomienok raz odpúta.

Za knižnú predlohy získala spisovateľka Donna Tart pred pár rokmi prestížnu Pulitzerovu cenu. Režisér John Crowley jej predlohu sfilmoval s fantastickým citom pre vizuál a snímka bude nezabudnuteľnou jazdou úchvatnými scénami. A navyše so skvelým obsadením! Sympatický Ansel Elgort (film Baby Driver) stvárňuje hlavného hrdinu, ale vo filme sa objaví aj oscarovská herečka Nicole Kidman (Hodiny, Aquaman) či množstvo seriálových hviezd – Finn Wolfhard (Stranger Things), Sarah Paulson (American Horror Story), Jeffrey Wright (Westworld) a ďalší.

Film plný citov a krásnych obrazov prináša do našich kín distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.018 s.