Využi šancu a staň sa členom medzinárodnej vedeckej expedície EarthWatch

Piatok, 25.10.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Ešte pár dní sa môžu školy, triedy i jednotlivci prihlásiť do výnimočnej súťaže milovníkov planéty PlanetLover a podporiť tak celosvetové ekologické hnutie. Hlavnou cenou je účasť v medzinárodnej výskumnej expedícii Earthwatch. Prihlášky do súťaže, ktorú organizuje eko iniciatíva PlanetLover možno podať do 30.10.2019.

Trvalo udržateľný život na našej planéte nie je len slogan ekologických aktivít, ale v každodennom živote aj realizovateľnou skutočnosťou malých krokov desaťtisíc aktivistov vo svete. Aj na Slovensku možno cítiť ich konanie a dostavujú sa aj výsledky. Najmä vďaka dobrovoľníkom z neziskových organizácií a eko iniciatív akou je aj PlanetLover, ktorá sa zameriava na podporu a rozvíjanie environmentálneho cítenia stredoškolskej mládeže. Mladých ľudí inšpiruje k zmene každodenných návykov, k zlepšeniu životného prostredia a ochrane klímy nielen špecializovaným vzdelávacím programom, do ktorého sa školy môžu prihlásiť, ale aj jedinečnou súťažou so šancou zúčastniť sa medzinárodnej vedeckej expedície Earthwatch.

Súťaž prebieha v dvoch kategóriách a v dvoch fázach a zapojiť sa do nej môže jednotlivec, ktorýkoľvek študent od 15 do 19 rokov, ale aj učiteľ či učiteľka. Všetci čo chcú zlepšiť svoje okolie, školu, akékoľvek miesto na Zemi a prispieť k ochrane životného prostredia. V študentskej kategórii sa projekty hodnotia na základe princípov realizovateľnosti, replikovateľnosti a relevancie v jednom alebo viacerých okruhov: Odpad • Energia • Voda • Jedlo • Doprava

Prihlásiť či nominovať svojho pedagóga do kategórie učiteľ/ka môžu aj študenti, ktorí takto ocenia jeho inšpiratívny prístup k rozvíjaniu environmentálneho cítenia v svojom okolí. Stačí priložiť krátku esej na tému Môj učiteľ/učiteľka, aktívne prispieva k ochrane životného prostredia a zaslúži si byť súčasťou expedície EARTHWATCH, lebo …. „ 

Odborná porota potom vyberie výhercov súťaže, ktorí sa budú môcť zúčastniť medzinárodného výskumu z oblasti klimatickej zmeny alebo ohrozených druhov zvierat.

Viac na www.planetlover.org

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.