Ekologický rodinný film? Skoč do kina na Rozprestri krídla!

Pondelok, 28.10.2019 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Preletieť ponad Severné more, aby zachránil vymierajúci vtáčí druh? V novom rodinnom filme, inšpirovanom skutočnou udalosťou, sa o to Thomas pokúsi. Ty môžeš byť pri tom – práve teraz v slovenských kinách vo filme Rozprestri krídla!

Christian, vizionársky vedec, študuje voľne žijúce husi. Pre jeho dospievajúceho syna Thomasa, posadnutého videohrami, predstavuje myšlienka stráviť prázdniny s otcom v prírode nočnú moru. Otec a syn sa ale predsa len zblížia vďaka bláznivému plánu na záchranu zanikajúceho vtáčieho druhu vďaka Christianovmu ultraľahkému lietadlu. Začína tak neuveriteľná a nebezpečná cesta, na ktorú sa nezabúda.

Na výprave za záchranou vymierajúcich vtákov sa im obom postaví do cesty množstvo prekážok – technické problémy, polícia, príroda... Dokážu to? Podarí sa im doviesť plán do úspešného cieľa? Režisér, spisovateľ a dobrodruh Nicolas Vanier hovorí, že je skvelé, ak sa mladí zaujímajú o ekologické problémy.

„Dospelí o týchto problémoch vedia už roky, no vlastne sa nič nezmenilo. Mladé generácie si uvedomujú, že viac nebudú môcť rátať so svetom, ktorý sme vyťažili a využili na maximum. Búria sa, aby sa veci pohli. Podľa mňa je to veľmi dôležité, pretože nepotrvá dlho a ekologická bomba, ktorá nás ohrozuje, vybuchne,“ hovorí Vanier, uznávaný filmár, cestovateľ aj spisovateľ. Jeho nový titul Rozprestri krídla prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.027 s.