Zóny pre každého študenta

Vždy o krok pred. Spoznajte metódy vyšetrovateľov a kriminálnych psychológov!

Oproti sedí podozrivý. Hovorí pravdu alebo klame? Je svedok alebo zločinec? Ako sa mu dostať pod kožu? Pre všetkých, ktorí chcú vedieť, ako investigatívci čítajú mysle a ako sa dostávajú k pravde je tu prednáška zo série SmartTalk. Fanúšikov kriminálnej psychológie, čaká v Banskej Bystrici (4. 12.), Nitre (5. 12.), Prešove (14. 1.), Poprade (15. 1.), Trenčíne (16. 1.), Martine (21.1.), Bratislave (22. 1.) a v Trnave (23.1.) podnetná lekcia kriminálneho psychológa Ondreja Kubíka! Počas večera priblíži metódy vypočúvania a získavania informácií, ktoré sa používajú na Slovensku a prezradí, ako sa dajú poznatky psychológie využívať v trestno-právnych situáciách. Rozprávať bude napríklad aj o tom, ako sa líši výsluch mladistvých, dospelých či osôb s nižším intelektom.

Mgr. et Mgr. Ondrej Kubík, PhD je kriminálny psychológ, právnik a bezpečnostný analytik. Kubík je uznávaný expert na psychologické posudzovanie vierohodnosti, vyšetrovaciu a kriminálnu psychológiu, psychológiu práva, psychológiu propagandy, psychológiu extrémizmu, technológiu propagandy a psychológiu informačnej bezpečnosti. Viac ako desať rokov pôsobil ako odborný konzultant Policajného zboru – kriminálny psychológ na účely psychologického posudzovania vierohodnosti výpovedí svedkov, podozrivých a obvinených.

V súčasnosti sa zaoberá problematikou psychológie manipulácie ľudského správania, psychológiou propagandy a extrémizmu, experimentálnou a provokačnou propagandou a technológiou informačnej vojny v kontexte medzinárodného práva ozbrojených konfliktov a medzinárodného práva informačnej bezpečnosti.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1445/vzdy-o-krok-pred-spoznajte-metody-vysetrovatelov-a-kriminalnych-psychologov/