5 moderných encyklopédií, ktoré sa oplatí mať v knižnici

Štvrtok, 02.01.2020 12:30 redakcia
Správy pre študentov

Encyklopédie sa zameriavajú na faktické informácie a môžu byť orietované na rôzne témy či oblasti. Obsahujú zaujímavosti, návody či špecializované slovníky. V súčasnosti nie je problém nájsť encyklopédiu rôzneho zamerania nech už vás zaujímava a fascinuje čokoľvek. Vybrali sme 5 moderných encyklopédií z mall.sk, z ktorých sa dozviete veľa zaujímavých informácií, a nemali by chýbať ani u vás doma. 

Encyklopédie existujú približne 2 000 rokov a za ten čas sa značne vyvinuli, pokiaľ ide o jazyk, zámer, kultúrne vnímanie, či technológie dostupné na ich výrobu a distribúciu. Predstavujú cenný zdroj spoľahlivých informácií zhromaždených odborníkmi a ich tlačené verzie dodnes nachádzajú významné miesto v knižniciach, v školách či v iných vzdelávacích inštitúciách.

Veľká kniha živočíchov

Kniha prináša zaujímavosti zo sveta fauny celej strednej Európy. Jej jednotlivé časti a kapitoly poskytujú najdôležitejšie informácie o živočíchoch, o zoológii ako vednej disciplíne a jej odvetviach. Dozviete sa veľa aj o vývoji živočíchov v geologických obdobiach, o pôvode, vývoji a zložení súčasnej fauny, ako aj o triedach živočíšnej ríše. Rovnako sú súčasťou knihy aj informácie o viac ako 1600 druhoch živočíchov, ktoré sú zoradené v systematickom poradí od jednobunkovcov až po cicavce.

100 faktov, ktoré musíš vedieť – VEDA

Vedci sa špecializujú na rôzne oblasti a hľadajú odpovede na rozmanité otázky. Táto kniha vám priblíži zaujímavosti a fakty o vede, o ktorých ste doteraz možno ešte ani nepočuli. Určená je primárne mladšiemu publiku, ktorého zaujíma a fascinuje svet vedy. Pri čítaní sa dozviete napríklad to, že atómy nie sú najmenšími prvkami či to, že na každého človeka pripadá asi 200 miliónov jedincov hmyzu.

Botanikum

Rastliny sú neodmysliteľnou súčasťou Zeme, nájsť ich môžete takmer všade, od najstudenšieho a najsuchšieho prostredia po tie najhorúcejšie a najvlhšie miesta našej planéty. V tejto knihe sa dozviete zaujímavosti o stovkách rastlín, ktoré vytvárajú a regulujú vzduch, ktorý dýchame a potrebujeme k životu. Poskytujú nám stravu, lieky, materiál na výrobu šiat či materiál na stavbu domov. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ako to celé funguje? Odpoveď nielen na túto otázku nájdete v tejto špecializovanej knihe.

Anatomie - Ilustrovaný atlas

Láka vás ľudské telo a to ako funguje? Táto kniha vám priblíži svet ľudského tela a ponúkne veľa informácií o funkciách a stavbe všetkých najrôznejších orgánov. Spoznajte lepšie svoju kostru, svaly, trávenie, dýchanie, krvný a lymfatický obeh, kožu či obličky. Kniha je ideálnou pomôckou aj pre žiakov a študentov, ktorí sa rozhodnú pre štúdium medicíny.

Atlas svetových ríš

Niektoré ríše v histórii prinieslisilný impulz pre rozvoj ľudstva. Prečo a ako vznikali? Čo viedlo jednotlivé národy k rozširovaniu ich území a moci? Odpovede na tieto otázky a ešte oveľa viac prináša táto jedinečná kniha, v ktorej sa dozviete nejednu zaujímavosť o najvýznamnejších ríšach v histórii, od starovekej Akkadskej ríše až po superveľmoci 21. storočia.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.023 s.