Zóny pre každého študenta

JUNIOR INTERNET 2020 – Tvoj odrazový mostík do online sveta

Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl. Súťažiacimi sú individuálni autori alebo tím maximálne troch autorov, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, programovanie aplikácií, digitálnu grafiku a dizajn, písanie textov a blogov, tvorbu webov, zameraných na vzdelávanie. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, diskusie a prezentácie.

Prihlasovať projekty do súťažných kategórií môžu autori do 15. marca 2020. Súťažné kategórie:

JuniorWEB – webové stránky, ktoré sú umiestnené na internete.

JuniorDESIGN – digitálne grafické práce šírené prostredníctvom internetu.

JuniorTEXT – texty ľubovoľného literárneho útvaru na vyhlásenú tému. Rozsah súťažného textu je minimálne 1000 znakov. Text musí byť dostupný na webovej stránke. Témy pre školský rok 2019/2020 sú dve. Autori si môžu jednu z nich vybrať: „Ako môžem rozpoznať dezinformáciu?“ a „Dá sa bojovať s dezinformáciami a nestratiť slobodu médií?

JuniorBLOG – blogy a vlogy.

JuniorAPP – mobilné aplikácie.

JuniorLEARN – weby a aplikácie využiteľné vo vzdelávaní alebo poskytujúce vzdelávací obsah.

Prihlásené práce budú hodnotiť odborníci z úspešných IT projektov a organizácií. O úspechu projektu rozhoduje originalita a nápad, dizajn, technické prevedenie, ale aj bezpečnosť.

Finále súťažnej konferencie sa uskutoční 24. a 25. apríla 2020 na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Súťažnú konferenciu Junior Internet finančne podporili SK-NIC, a.s. a WebSupport, s.r.o.

Odborným garantom JUNIOR INTERNET-u je IT Asociácia Slovenska a súčasne záštitu nad podujatím prijal prezident asociácie Emil Fitoš. Podujatie je súčasťou aktivít AMAVET-u v Digitálnej koalícii.

Informácie o 15. ročníku súťaže nájdete na webovej stránke www.juniorinternet.sk.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1460/junior-internet-2020-tvoj-odrazovy-mostik-do-online-sveta/