Zóny pre každého študenta

Bežte 3. mája s celým svetom. Registrujte sa na Wings for Life World Run 2020

Jeden moment, viac ako 300 lokalít, 120 000 účastníkov a milión spoločných kilometrov v roku 2019 robia z Wings for Life World Run najväčší globálny beh. V roku 2020 bude ešte väčší a Slovensko bude opäť súčasťou tohto svetového podujatia, ktoré 3. mája spojí bežcov naprieč všetkými kontinentmi.

Tiež ste si povedali, že začnete v novom roku viac športovať? Odhodláte sa na svoje prvé bežecké podujatie? Zapojte sa do Wings for Life World Run a okrem dobrého pocitu z fyzickej aktivity budete mať rovnako príjemný pocit aj na srdci. Sto percent z každého registračného poplatku ide v plnej výške na výskumy a štúdie zamerané na liečbu poranení miechy. Minulý rok sa celosvetovo podarilo vyzbierať 3,5 milióna eur.

V nedeľu 3. mája 2020 môžete beh bez cieľovej čiary podporiť aj u nás a prispieť tak nadácii Wings for Life. Registrácia na organizované behy cez aplikáciu je otvorená. Zatiaľ sa zapojili tri slovenské lokality Vysoké TatryKošice, Trnava a ďalšie ešte pribudnú. Ak sa stihnete prihlásiť do 17. januára 2020, tak vám v schránke pristane aj bežecké tričko.

REGISTRÁCIA – APLIKÁCIA - ŠTART

Prostredníctvom aplikácie a virtuálneho stíhacieho vozidla, ktoré vám bude v pätách, sa behu môžete zúčastniť kdekoľvek na Slovensku. Či sa už rozhodnete pre individuálny beh, alebo sa pridáte k jednému z organizovaných behov s aplikáciou, myšlienku podporíte rovnako.

Stiahnite si aplikáciu Wings for Life World Run, vyberte si miesto, na ktorom chcete bežať a zaplaťte štartovný poplatok 15 eur. Výška štartovného je rovnaká pre organizovaný aj individuálny App Run a 100% z každého registračného poplatku putuje v plnej výške na konto nadácie Wings for Life. Appka je dostupná v Google Play aj App Store a funguje na princípe zaznamenávania odbehnutej vzdialenosti pomocou GPS. V pravidelných intervaloch vás bude informovať o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Wings for Life World Run je pre každého - maratóncov, vozičkárov, a aj tých, ktorí sa prebehnú iba rekreačne. Ak zvolíte to najpomalšie tempo, tak si na trati užijete aj päť kilometrov, kým vás dobehne stíhacie auto v aplikácii. To za vami vyrazí až pol hodinu po štarte, ktorý je v prvú májovú nedeľu o 13:00 hod.

Viac informácií o podujatí a registrácii nájdete na redbull.sk/worldrun.

WINGS FOR LIFE WORLD RUN A NADÁCIA WINGS FOR LIFE

Wings for Life World Run sa beží v lokalitách na celom svete a všade štartuje v rovnakom čase. V niektorých krajinách práve vychádza slnko, v iných sa beží potme, no vždy s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent z každého štartovného poplatku a príspevku ide priamo neziskovej nadácii Wings for Life. Tá už od roku 2004 podporuje výskumné projekty, ktoré hľadajú spôsob liečby poranenej miechy a pomôcť tak miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík. V roku 2018 sa vedcom zo Švajčiarska podaril prelomový pokrok vo výskume, vďaka klinickej štúdii STIMO. Táto štúdia sa mohla uskutočniť vďaka podpore účastníkov z celého sveta. Čiže aj vďaka vám!

Slovensko je súčasťou tohto jedinečného behu od jeho začiatku v roku 2014 a počas uplynulých ročníkov ho už stihlo podporiť takmer desaťtisíc účastníkov. Vrátane ambasádorov, ktorými sú aj Jana Dukátová, Zuzana Vráblová, Romana Komarňanská, Gabriel Švajda či Zoltán Strcuľa.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1461/bezte-3-maja-s-celym-svetom-registrujte-sa-na-wings-for-life-world-run-2020/