Na TUZVO máte dvere otvorené!

Sobota, 25.01.2020 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Dve najväčšie fakulty Technickej univerzity vo Zvolene - Lesnícka a Drevárska - Vás pozývajú na Deň otvorených dverí. Všetkých návštevníkov čaká mimoriadne bohatý program. Nebude chýbať ani prehliadka dizajnérskych ateliérov, 3D jaskyne či laboratórií, ktorými Vás budú okrem profesorov sprevádzať aj samotní študenti fakúlt. Túto akciu sa určite oplatí poznačiť si do kalendára.

TUZVO – univerzita, ktorá učí žiť enviromentálne zodpovedne

Technická univerzita vo Zvolene je úspešná vysoká škola zaradená medzi 7 najlepších univerzít na Slovensku. Spomedzi všetkých vysokých škôl na Slovensku má jedinečnú profiláciu so zameraním na komplex les – drevo – ekológia – environment s rozšírením do ďalších technických, prírodovedných, bezpečnostných, ekonomických a umeleckých oblastí.

Študenti si môžu vybrať zo 106 študijných programov v šiestich študijných odboroch so zameraním na lesníctvo, drevárstvo, environmentálnu a výrobnú techniku, ekologické a environmentálne vedy, bezpečnostné služby, ekonómiu a manažment, umenie.

Vybrané študijné programy je možnosť študovať aj v cudzích jazykoch. Počas dňa otvorených dní na dvoch najväčších fakultách sa potenciálni študenti dozvedia všetko – od toho, ako sa na TUZVO študuje až po to, ako sa na univerzite dá všemožne využiť voľný čas.

TUZVO nesie označenie „výskumnej univerzity“, ktorý jej udelilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Univerzita ponúka halu vedecko-experimentálnych pracovísk a unikátne výskumné centrá so špičkovým vybavením s 3D vizualizáciou, 3D tlačou a 3D simuláciou.

Vďaka vysokej úrovni kvality zariadení a moderným podmienkam na štúdium a výskum disponuje TUZVO najaktuálnejšími vedeckými poznatkami pre dodržiavanie trvalo udržateľného života. Svoju jedinečnosť si Technická univerzita vo Zvolene udržiava aj koncepciou „Zelenej univerzity“.

TUZVO PONÚKA:

  • Ubytovanie a stravu v kompletne zrekonštruovaných študentských domovoch a jedálni
  • Novú multifunkčnú Relax zónu s kaviarňou a priestrannou terasou
  • Vyučovanie s praxou priamo v lese podľa princípov trvalo udržateľného hospodárenia
  • Súčasťou campusu TUZVO je vedecká Slovenská lesnícka a drevárska knižnica vybavená PC technikou, tlačiarňami a internetovým pripojením
  • Kultúrne, spoločenské a športové aktivity UNI DNI, AGROFILM, EKOTOP FILM, Akademický Zvolen, výstavy, vernisáže na zámku, Beh Šrégom nočným Zvolenom a iné.
  • Široký výber krúžkov - folklórny súbor Poľana, dobrovoľný hasičský zbor, študentská organizácia Woodenworld, študentský rozhlas INRO, Sokoliarsky a Včelársky krúžok a mnohé ďalšie.
  • Aktívny šport v športovom klube Slávia TU Zvolen – futbal, tenis, volejbal, basketbal, stolný tenis atď. v zrekonštruovaných športoviskách a športové kurzy – kurzy cykloturistiky a turistiky, kurz lukostreľby, aerobiku a mnohé ďalšie.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.