Zóny pre každého študenta

Chceš zmeniť svet a máš chuť robiť veci inak?

Zvoľ si cestu otvorenú novým výzvam, nápadom a inovatívnym riešeniam. Už počas štúdia máš príležitosť vyniknúť. Využi technologické vybavenia, pracovné príležitosti a zaži štúdium v zahraničí. Žilinská univerzita je jednou z TOP univerzít na Slovensku, na ktorej môžeš svoje nápady rozvíjať. Je uznávanou autoritou v medzinárodnom svete vedy a výskumu. Staň sa špecialistom v oblasti všetkých druhov dopravy, elektromobility, dopravných stavieb. Buď súčasťou priemyselnej revolúcie 4.0 a študuj najnovšie IT technológie. Objav environmentálne a ekologické vedy alebo humanitné vedy. Študuj bezpečnosť, ovplyvníš budúcnosť.

Na UNIZA môžeš prispieť k riešeniam aktuálnych výziev tisícročia.

Iný level vysokoškolského štúdia

Ekologizácia výroby, dopravy a vôbec nášho života dnes mení pohľad na vývoj a uplatnenie nových technológií. Digitalizácia, automatizácia i AI - umelá inteligencia menia výrobu, uplatňujú sa pri riadení života v mesta a nachádzajú si miesto v kultúre a medicíne.

Potreba prepájania viacerých odborov a špecializácií tak vedie aj k zmene moderného vysokoškolského štúdia. Multidisciplinárne vzdelávanie, spolupráca s firmami na projektoch, medzinárodné stáže a pobyty na zahraničných univerzitách sú prínosom pre Tvoju budúcnosť.

Nájdi svoj odbor

Svoj kreatívny potenciál môžeš naplno využiť v mene ekológie. Záleží na tvojej predstave a tvojom výbere oblasti, v ktorej chceš prispieť k zlepšeniu života na Zemi. Cestou sú jednoznačne technológie a zodpovednosť voči prírode. Je pritom jedno, či pôjde o technológie výroby, strojárstvo, dopravné stavby, riadenie dopravy či elektromobilitu.

Pokiaľ zvažuješ napríklad programovanie a pritom si fanúšikom áut, vlakov, lietadiel, alebo ťa priťahujú akékoľvek stroje či vývoj nových technológií, budeš na Žilinskej univerzite správne. Softvér dnes nájdeš všade. V dopravnom signalizačnom zariadení, centrále riadiacej dopravu mesta i priamo vo výrobe, kde sú moderné strojné zariadenia a výrobné prevádzky robotizované, automatizované a napojené do cloudu. 

Zaži úspech, Zaži UNIZA

UNIZA ti ponúka špičkové akreditované programy. Vybrať si môžeš zo 44 bakalárskych, 48 inžinierskych/magisterských a 33 doktorandských programov denného štúdia. Unikátny moderný campus s najmodernejšou technikou a odborným vedením je tou najlepšou devízou Tvojej budúcnosti. Apropo, vieš, že absolventov UNIZA si firmy „rozchytajú“ už počas štúdia?

Na UNIZA

Si v zeleni, parky na dosah ruky, učebne, internáty, ihrisko, bowling, kaviareň a menza tiež. Všetko dôležité sa tu točí okolo tvojej osi. Z moderných internátov, môžeš vyraziť na bicykel i na lyže. Martinky, Vrátna, Javorníky či Kysucká vrchovina sú v podstate „na dostrel“. Život na internáte Ti dá slobodu, samostatnosť a čistý networking. Moderný campus Ti neponúka len posilňovňu a atletickú dráhu. 23 športových aktivít len ťažko nájdeš inde. Parádne rádia medzinárodného formátu, vybavené kvalitnou technikou, multimediálny ateliér a privátne študentské kino sú vychytávkami, ktoré musíš zažiť! 

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1512/chces-zmenit-svet-a-mas-chut-robit-veci-inak/