Dá sa pripraviť chutné jedlo iba zo zľavnených produktov?

Pondelok, 17.08.2020 14:20 redakcia
Správy pre študentov

Každý slovenský študent sa potýka s otázkou: “Ako sa lacno najesť?” Reštaurácie neprichádzajú do úvahy, aspoň nie na dennej báze. Tak, ako sa najesť bez toho, aby si utratil aj ten posledný drobák? Odpoveď sa dozvieš v tomto článku.

Kde nakupovať?

Medzi tradične najnavštevovanejšie obchodné reťazce na Slovensku patria Lidl, Kaufland a Tesco. V tesnom závese sa drží COOP Jednota, Billa a ďalšie menšie obchody. Je zväčša pravidlom, že čím menší obchod, tým vyššie ceny.

Povestné samošky a večierky sú preto z tohto hľadiska pre študenta nedostupné. Výber sortimentu je značne obmedzený, ale jeho ceny sú navyše častokrát tak nehorázne, že sa nad nimi pozastaví aj solídne zarábajúci človek. Čo potom študent?

Tip

Dnes už nemusíš behať po obchodoch, aby si zistil, čo je v akcii. Dokonca ani nemusíš čakať, či ti do schránky doručia tvoje obľúbené letáky. Žijeme v dobe internetu. Ak chceš vidieť aktuálne letáky, stačí spraviť pár klikov a menu na celý týždeň je na svete.

Raňajky, desiata plus nejaký ten snack

„Na raňajky sa treba poriadne najesť.” Hovorili naše staré mamy. Platilo to kedysi a platí to aj dnes. Avšak nemáme toľko času a všetko prebieha za pochodu.

Preto raňajky hotelového typu odkladáme na víkend a zastavujeme sa v obchode po ceste do školy. Čakať tam na nás bude čerstvé pečivo. Na raňajky skvele zasýti cesnaková bageta. Ako snack si do batoha prihoď pletenec s lesným ovocím či croissant s párkom.

Obed

Máš rád ryby? Sú zdravé a obsahujú potrebnú dávku fosforu. Stačí, ak kúpiš plátky pstruha či aljašskú tresku a k tomu… americké zemiaky.

Recept je veľmi jednoduchý. Usmažíš ich na panvici alebo vo fritéze. Posolíš, dochutíš majoránkou a luxusný teplý obed je na svete. Na smaženie budeš potrebovať panenský olivový olej.

Keď chceš ryby na studeno, kúp si zavináč. Najlepšie chutí s čerstvým farmárskym chlebom. Ak neobľubuješ mäso, môžeš si k americkým zemiakom pripraviť obaľovaný Eidam. Návod nájdeš na obale. Zvládne to aj amatér.

Večera

Tak, ako zábavní pastieri z obľúbenej televíznej reklamy, aj ty si môžeš vychutnávať slovenské potraviny za nízke ceny. Slnečnicový olej, zemiaky a celé kurča, to všetko môže byť tvoje za zlomok ceny.

Zemiaky ošúp, nasoľ, nakrájaj na mesiačiky a opeč na oleji do zlatista. Kura upeč v rúre. Aby nebolo suché, dozdob si tanier červenou cviklou. Kúpiš ju nakrájanú a zabalenú v sklenenom pohári.

Ak stále váhaš a nevieš kde nakúpiš výhodnejšie, pripravili sme pre teba vzorový nákupný košík vo vybraných obchodoch. Nákup na celý deň ťa ani v jednom z obchodov nevyjde drahšie ako na 6€. Stačí si zvoliť, ktorý z obchodov máš najbližšie a hor sa na nákup.

Zdroj: Kimbino.sk

Podarilo sa?

Zrejme nie si veľmi prekvapený. Vyskladať chutné raňajky, obed či večeru len zo zľavnených produktov, nie je žiaden problém. Stačí len trochu fantázie. Dokonca nemusíš lietať medzi obchodmi s vyplazeným jazykom, ale nákupný zoznam si môžeš pripraviť už vopred. Menu ako kráľ si vieš vyskladať prakticky z každého akciového letáka. Už vieš čo to bude dnes?

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.