Jeden svet na školách

Piatok, 23.10.2020 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Projekcie pre školy sú každoročne súčasťou festivalu Jeden svet, inak tomu nebude ani tento školský rok a ročník. Teší nás veľký záujem učiteľov a učiteliek prísť za nami do kina so svojimi žiakmi a žiačkami debatovať s odborníkmi na témy premietaných filmov. Minulý rok sa do školských projekcií zapojilo 1213 študenov a študentiek, 69 učiteľov a učiteliek z 24-roch bratislavských škôl.

Dokumentárny film je výborným nástrojom na otvorenie témy, pretože poskytuje zážitok, vedomosti, informácie a emócie, ale hlavne zodpovednosť za otvorenie témy sa prenáša na samotné médium resp. jeho tvorcov.

Každý jeden film otvára debatu o inej citlivej téme, a tak máte tento rok možnosť otvoriť so študentmi a študentkami debatu o občianskej neposlušnosti, aktivizme, nedemokratických režimoch, klimatickej zmene, angažovanosti a odvahe jednotlivcov, krízových oblastiach, migrácii a sociálnych sieťach.

Návšteva filmových projekcií a diskusií zaujímavým a efektívnym spôsobom dopĺňa učivo predmetov etická výchova, občianska náuka, geografia, história, anglický jazyk a spoločensko-vedný seminár.

Vybrané dokumentárne filmy sú v originálnom znení so slovenskými, alebo českými titulkami a časovo majú do 60 minút. Filmy sú určené pre študentov a študentky stredných škôl, vyšších ročníkov základných škôl a gymnázií. Diskusie s odborníkmi na témy filmov po projekciách trvajú cca. 30 minút, pričom študenti a študentky budú mať možnosť zapojiť sa do diskusie pomocou interaktívneho nástroja Sli.do.

Školské projekcie a diskusie budú prebiehať každé doobedie so začiatkom o 8:15 a 10:00 v pracovných dňoch počas festivalu, 5.11.2020 (štvrtok), 6.11.2020 (piatok), 9.11.2020 (pondelok), 10.11.2020 (utorok), 11.11.2020 (streda). Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s opatreniami a nariadeniami proti šíreniu vírusu COVID-19, budú projekcie a následné diskusie ONLINE. Prihlásiť sa môžete prostredníctvom tohto záväzného formulára. Po jeho vyplnení budeme účastníkom posielať inštrukcie e-mailom.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.022 s.